NI REAL, NI MILAN: Ovo je najtrofejniji klub na svetu! (VIDEO)

Madridski i milanski klub imaju ukupno 18 titula na međunarodnom nivou, ali jedan iz Afrike ima dva pehara više

  • 1

 

Osvajanjem Svetskog klupskog prvenstva, fudbalski klub Real Madrid izjednačio se italijanskim Milanom po broju osvojenih trofeja na međunarodnom nivou.

 

Pobedom u finalu nad San Lorencom (2:0), "kraljevići" sada imaju 18 internacionalnih trofeja, baš kao i "rosoneri" i argentinska Boka Juniors.

 

Podsetimo, Real je ove godine osvojio desetu titulu Ligu šampiona u istoriji, a još je osvajao dva puta Kup UEFA, koliko i Superkup Evrope, i još četiri trofeja na svetskom nivou.

 

 

Ipak, na listi najtrofejnijih klubova na svetu i dalje vodi egipatski Al Ahli.

 

Ovaj klub u svojoj riznici ima 20 trofeja od kojih su: osam Kupa afričkih šampiona, dva Kupa pobednika kupova, jedan Kupa afričke konfederacije, šest Superkupova i jedan Afro-azijski kup.

 

Al Ahli je osnovan 1907. godine od strane studenata koji su se borili protiv kolonizacije, a najblistavije godine kluba su bile osamdesete.

 

Navijači ovog kluba važe za jedne od najvernijih na svetu, a posle tri godine će se vratiti na tribine, s obzirom da se u Egiptu delimično ukida zabrana prisustva gledalaca zbog užasnih nereda u Port Saidu 2012. godine.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soldberg

    22. decembar 2014 | 23:29

    Malo glupo uspoređivati trofeje reala i milana s ovim klubom uz sav respekt

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA