Nikad luđa penal serija: Golman Napolija srušio Juve za trofej Superkupa Italije! (VIDEO)

Rafael Kabral je apsolutnu heroj svog tima, jer je naterao čak četiri puta igrače "stare dame" da budu neprecizni, dva puta im odbranio, a dva puta su promašili. Bio je ovo golgeterski okršaj Argentinaca

  • 0

Kakav meč u Superkupu Italije su nam priredili Juventus i Napoli! Bila je to utakmica dostojna borbe za trofej, a na kraju je odlučena jedanaestercima. Posle 1:1 u regularnom delu i 2:2 posle produžetaka, u penal seriji koja odavno nije viđena trijumfovao je tim Rafaela Beniteza 8:7.

Kao da je u pitanju meč za titulu šampiona Italije, tako su igrači oba tima pristupili duelu koji je odigran u Dohi, ali pored pogodaka, sjajnih poteza, meč su definitvno obeležili Argentinci, odnosno, golgeterski duel dvojice reprezentativnih napadača "gaučosa" - Karlosa Teveza i Gonzala Iguaina, ali golman Napolitanaca Kabral koji je doneo trofej svom timu.

Juventus je u vođstvo došao u 5. minutu preko Teveza i tu prednost je ljubomorno čuvao do 68. minuta kada je Iguain izjednačio rezultat što je ostalo na snazi i nakon regularnih 90 minuta, te se otišlo u produžetke, a tamo ponovo po jedan pogodak na obe strane.

Tevez je po drugi put na utakmici uspeo da savlada Kabrala na startu drugog produžetka i vratio vođstvo "staroj dami", a onda je glavni sudija napravio grešku u 115. minutu kada nije dosudio penal nad Iguainom, međutim, sudbina je to vratila Napolitancima i baš je Iguain fantastičnom reakcijom u 118. minutu iz pada poravnao rezultat i dao svom timu šansu da boljim izvođenjem jedanaesteraca dođe do trofeja.

Ništa manje nje bila uzbudljiva ni borba sa bele tačke. Prva serija i promašaji, Bufon je odbranio Žoržinju, a Tevez je pogodio stativu, a onda su sledećeih 10 jedanaesteraca bili realizovani da bi onda krenula serija promašaja, odnosno odbrana. Bufon je odbranio dva za redom i dao šansu crno-belima iz Torina da pobede, ali oni to nisu učinili, odnosno, nije im dao Kabral.

Dve odbrane i jedan šut preko gola igrača Juventusa doneli su Napoliju trofej Superkupa Italije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA