SRBIN KOJI JE SPASAO ŽIVOT HRVATU: Odgovori MMA borca na neka vrlo luda pitanja! (FOTO) (VIDEO)

Zemun ispred Partizana i Zvezde. Putin, srpski brat i revanš koji želi protiv najveće pi*ke na svetu, to su samo neki odgovori sjajnog srpskog borca

  • 12

Dušan Džakić je ljudina! Ovo je verovatno zaključak svih onih koji su pogledali potez srpskog MMA borca, koji je spasao sigurne smrti svog protivnika iz Hrvatske Sebastijana Eminija.

Hrvat je, naime, posle giljotine Džakića izgubio svest u ringu, ali mu je Srbin odmah priskočio u pomoć, pre nego što su mu se pridružili sudija i lekarska služba.

Srpski MMA gladijator: Samo čelične kosti i ugriz vampira mogu da me slome! (VIDEO) (FOTO)

Pomoć koju je Džakić pružio svom protivniku iz Hrvatske oduševila je region, Evropu i svet, a iako mnogi smatraju da su MMA borci krvoločni, ovim potezom je Srbin dokazao o kakvim sportskim veličinama se radi.

Džakić u profesionalnoj karijeri ima 17 pobeda i osam poraza, a u razgovoru za Telegraf otkrio je zašto se odlučio za MMA, a ne mnogo popularnije sportove kod nas - košarku ili fudbal?

- Zato što u MMA sve zavisi od mene. Kao dete sam trenirao i košarku i fudbal, ali sam na vreme shvatio da ako te porodica ne gura novcem, trener te sigurno neće puštati da igraš. U kavezu ili ringu smo "jedan na jedan" i ne zavisim od toga da li će kolega da mi doda loptu ili neko napravi penal. Tu znam da sam sam sebi onaj koji određuje pobedu ili poraz - kaže srpski MMA borac.

U regionu Džakić je jedan od najiskusnijih boraca, a kad bi bio u mogućnosti u ringu bi voleo da se oproba i s najatraktivnijim bokserom svih vremena.

- Sigruno s Majkom Tajsonom - priča Džakić i dodaje da bi od protivnika s kojima je odmerio snage s jednim posebno želeo revanš:

- S Čehom Bohumilom Lungrikom koji je najveća pi**a na svetu! Tukao sam ga u Pragu, njegovom rodnom gradu, i kad je video da gubi meč počeo je da me bije po potiljku. Svi su zviždali, čak i publika, ali je sudija to tolerisao. Potiljak je u mom sportu, a i u svakom, zabranjen za udaranje. Posle meča su me odmah operisali, izgubio sam 50 posto vida u oku. Nosim naočare i zabranjen mi je svaki napor i primanje udaraca! Na levo uvo ne čujem kako treba od te borbe. Sad posle svakog meča idem na laserske operacije i slušam lekara kako me psuje da nisam normalan. Koga zanima stručan naziv moje povrede je ablacija retine - objašnjava Džakić, koji je zbog tih povreda već prekidao karijeru.

Srpski MMA borac objasnio je u razgovoru za naš portal i šta treba uraditi kad se protivnik onesvesti u ringu, kako se ne bi udavio.

- Odmah ga okrenuti na stranu, zato što se telo potpuno umrtvi i mišići otkažu. Jezik je takođe mišić i opusti se. Čovek ga proguta i ako se ne reaguje na vreme, uguši se. Drugi korak je vađenje jezika iz guše i šamaranje po glavi da krv prostruji kroz mozak i kisonik brže stigne do moždanih ćelija - priča Džakić, koji bi bez dvoumljenja ponovo spasao svog hrvatskog protivnika.

- Spasao bih svakog ko je častan borac. Sebastijan je izuzetno kvalitetan borac, pre poraza od mene imao je mnogo pobeda i samo jedan poraz, i to u Rusiji od Rusa na poene. Tukli su se tri runde! Prema nekom koga ne volim, kao na primer Ivicu Džebića, opet bih se poneo onako kako sam se poneo u meču 2011. godine na TFC2 - priseća se srpski MMA borac, duela pred koji ga je protivnik javno vređao zbog čega je Džakićeva reakcija nakon pobede izazvala pogrdne komentare.

Za kraj imali smo i nekoliko blic pitanja. Džakićev omiljeni MMA borac je:

- Nik Diaz, Amerikanc, šampion u MMA.

Najbolji sportista?

- Sigurno Novak Đoković!

Crvena zvezda ili Partizan?

- Zemun!

Omiljeni političar?

- Putin, srpski brat!

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    24. decembar 2014 | 22:40

    SVAKA ČAST MAJSTORE!!!

  • Rajvosa

    25. decembar 2014 | 00:04

    Ti si pravi sportista! Nikad za tebe nisam cuo ali ovo sto sam procitao uliva povjerenje da jos dosta dobrih ljudi ima! Cestitm ti i zelim da dostignes ono o cemu sanjas!

  • Dek

    24. decembar 2014 | 23:49

    Zato smo najbolji u fudbalu,tatina i mamina deca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA