Nova nagrada za Novaka od Amerikanaca! Prevazišao je i Mesija u 2014. godini!

Priznanje Sportske akademije SAD, koje je prošle godine pripalo Rafaelu Nadalu, dodeljeno je našem teniseru

  • 10

Nakon priznanja magazina "USA Today", prvi teniser sveta Novak Đoković proglašen je najboljim sportistom u 2014. godini od strane Sportske akadmije Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Prošle godine, ovo priznanje je pripalo španskom teniseru Rafaelu Nadalu.

NIJE ĐOKOVIĆ! Evo ko je najbolji sportista Srbije!

Srbin je ispred novog svestskog rekordera u maratonu Denisa Kimeta iz Kenije, kao i argentinskog fudbalera Lionela Mesija, koji je ove godine bio najbolji igrač Mundijala, a usput je oborio rekord Telma Zare po broju postignutih golova u španskoj Primeri.

Akademija je priznanje za Novaka obrazložila osvajanjem titule na Vimbldonu u istorijskom finalu sa Rodžerom Federerom posle pet setova, što mu je ujedno druga titula na ovom prestižnom turniru.

Takođe, Đokoviću je to bio sedmi gren slem trofej, sezonu je završio na prvom mestu i trijumfovao je na Završnom Mastersu.

U ženskoj konkurenciji, Akademija je nagradu dodelila ruskoj teniserki Mariji Šarapovoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja Patak

    25. decembar 2014 | 00:40

    Sad ce naši dezurni pljuvaci a porez,a zasto nije ovo, zasto nije ono itd

  • Рай

    25. decembar 2014 | 04:37

    Bravo majstore

  • Procitaj, koristice ti...

    25. decembar 2014 | 11:25

    Novak pa jedno 100 mjesta praznih pa tek onda ostali. Vi u Srbiji niste svjesni kako je to lijepo kad imate nekog ko predstavlja vasu zemlju na lijep nacin. Kako bismo mi iz RS bili ponosni da imamo takog nekog. Ali na neki nacin i mi ga smatramo "svojim". Imate fantasticne kosarkase, vaterpoliste itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA