Čović: Ko može više od nas u Top 16, neka dođe i pokuša!

Predstavnik crveno - belih ističe da će Zvezda sa državom učiniti sve da utakmica visokog rizika sa Galatom protekne u najboljem redu

  • 12

Predstavnik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da će klub u saradnji sa državnim organima učiniti sve da utakmica visokog rizika protiv Galatasaraja prođe u najboljem redu i pozvao navijače da budu u granicama fer-pleja.

- Zvezda je plasmanom u Top 16 ostvarila cilj, ko može više neka dođe i pokuša. Međutim, to ne znači da smo bez ambicija i ne interesuju me pritisci javnosti jer ne želimo da oni opterete trenera, igrače i Upravu. Svi smo na istom zadatku i hocehmo da utakmica protekne bez problema - rekao je Čović na konferenciji za medije.

On je dodao da su crveno-beli učinili sve kako bi meč protiv Galatasaraja prošao bez incidenata.

Radonjić: Nije Vilijams jedini koji ne igra kao ranije!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Utakmica će imati prefiks visokog rizika i nećemo biti amateri kao turska policija, koja ništa nije preduzela prilikom duela u Istanbulu. Nema šta da se lažemo i krijemo, pozivam navijače da sve protekne u granicama fer-pleja i u takvoj atmosferi ne gađaju sudije tvrdim predmetima kao protiv Reala. Mere bezbednosti su povećane i moramo da se uskladimo toj situaciji - naveo je prvi čovek Zvezde.

Čović je istakao da ekspedicija Galatasaraja dolazi i vratiće se čarter letom, kao i da će sve aktivnosti vezane za turski tim biti propraćene velikim bezbednosnim merama.

- Šta god da uradimo, dobro ili loše, Marka Ivkovića ne možemo da ga vratimo, ali znam da bi on voleo da sve prođe u granicama normale. Evroliga prati kako se klubovi ponašaju i Crvena zvezda nema ambiciju da bude "gostujući" tim u takmičenju".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Čović je potvrdio da trener tima iz Istanbula Ergin Ataman dolazi u Beograd, iako je on posle nepromišljene izjave da su srpski navijači teroristi postao nepoželjan u Srbiji.

- Ataman dolazi, ali on nije glavna figura, on je samo trener sa lošim izjavama, koje je posle ispravio - rekao je Čović i dodao da će o žalbi crveno-belih u vezi kazne Evrolige zbog incidenata u Istanbulu biti više reči nakon sastanka u Milanu 20. januara.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Utakmica trećeg kola Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Glatasaraja igra se sutra od 21 sat u KOMBANK areni.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    15. januar 2015 | 16:09

    PARTIZAN-MOZE,MOGAO JE I MOCICE JOS VISE,NAJVISE..!!! PARTIZAN-NAJUSPESNIJI KK SRBIJE SVIH VREMENA-JEDINI PONOS I NAJVECI BREND SRBIJE-BIO,BICE I OSTACE !!!

  • Dragomir

    15. januar 2015 | 15:06

    Odmrzavanje u najavi i otreznjenje zavedenih navijaca !!!

  • Mika

    15. januar 2015 | 15:53

    Pravi gospodin a ne kao onaj vas,hvala ti gospodine COVICU za sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA