Ostvario je najveći uspeh u sportskoj karijeri, a onda mu se na putu kući desilo nešto još važnije od toga!

Igrač NFL ekipe Nju Ingland Petriots, Vins Vilfork, postao je heroj nacije posle onoga što je uradio kada se vraćao kući sa utakmice

  • 2

Odbrambeni igrač NFL tima, Nju Ingland Petriotsa, Vins Vilfork, se vraćao kući sa proslave posle trijumfa nad Indijanapolis Koltsima sa 45:7, koji je njegov tim uveo u Superbol ( finale NFL lige - pandan finalu Lige šampiona u fudbalu) kada je naišao na saobraćajnu nesreću u Foksborou, u blizini „Džilet stadiona“.

Iako je težak čak 150 kilograma, Vilfork nije oklevao već je otrčao da izvuče 38-godišnju Meri Elen Bruks iz olupine njenog automobila.

Uspeo je da joj spase život, ali pošto je skroman nikome nije pričao o tome.

Kada su ga novinari pitali šta se desilo rekao je da je samo video osobu kojoj je bila potrebna pomoć i da je pokušao da pomogne.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Postoje vrednije stvari u životu od utakmica i svega što postignete. Sve se to videlo protekle noći. Osvojili smo titulu u AFC konferenciji, a onda je osoba bila u opasnosti i rado smo pomogli.

- Kroz fudbal i život sam naučio da treba samo da ostanete da budete pribrani u određenim situacijama. Samo sam joj rekao da ne panići i da ću je izvući. Da vidim tako nešto milion puta, milion puta bih isto učinio - rekao je Vilfork.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BokySw

    20. januar 2015 | 15:44

    To je covek... A ne ovi nasi dogovaraju se sa novinarima da ih uslikaju kao nesto fola uradili humano pa odmah na tv da se pokazu...

  • Vladimir Grobar

    23. januar 2015 | 13:17

    Ili kada veliki Zvezdas izvlaci djecu iz smetom zatrpanog autobusa, bez kape naravno da se dobro vidi ko je u pitanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA