Real pod istragom zbog maloletnika, preti mu kazna kao Barseloni!

FIFA pokrenula istragu povodom transfera igrača mlađih od 18 godina u "kraljevski klub", a moguće je da Madriđani dobiju kaznu kao i Barselona kojoj su zbog toga zabranjeni transferi do 2016. godine

  • 5

FIFA je pokrenula istragu protiv madridskog Reala zbog transfera maloletnih igrača.

Kako se navodi u španskom "Asu", FIFA istražuje da li je Real kršio propise prilikom potpisivanja ugovora sa Martinom Odegardom iz Stromsgodseta, Minkom Pitersom iz Ajaksa i Markom Asensijom iz Majorke.

Pravila zabranjuju transfere igrača mlađih od 18 godina, izuzetak su posebne dozvole i okolnosti, zbog čega je FIFA zatražila dokumentaciju od Fudbalskog saveza Španije u vezi dolazaka pomenutih tinejdžera.

Real je napravio sporazum sa Ajaksom i Majorkom prema kojem igrači mogu da se vrate u Madrid kada god klub bude želeo, ali i preduzeo finansijske obaveze na sebe.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

FIFA je prošle godine kaznila Barselonu zbog transfera mladih igrača van Evropske unije, među kojima je bio Alen Halilović iz zagrebačkog Dinama, zabranom dovođenja pojačanja do 2016.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    26. januar 2015 | 14:47

    Samo ih kaznite. Perverzno i preterano je kako jedan dečak od 16 godina zarađuje 80.000 evra mesečno!

  • ...

    26. januar 2015 | 16:12

    Dobro to, nego sta nam je sa Ronaldom i Irinom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA