TOP 5 napadačkih tandema u Premijer ligi! I Tadić je među njima (VIDEO)

Srpski reprezentativac, zajedno sa Gracijanom Peleom, predstavlja pravo osveženje ovosezonskog Premijeršipa, a saznajte ko čini ostale ubojite tandeme

  • 0

Ova sezona Premijer lige postala je specifična po tome što se već na polovini takmičenja iskristalisalo nekoliko napadačkih tandema među kojima se nalazi i Dušan Tadić.

 

Gledajući golove i asistencije, ovi tandemi su najzaslužniji što njihovi klubovi dobro guraju i pitanje je da li bi tako bilo da nije njih u timu.

 

5. Kristijan Eriksen i Hari Kejn (Totenhem)

 

Njih dvojica su ove sezone pokretačka snaga Pevaca, a pogotovo Kejn koji je pravo otkrovenje Premijer lige. Bez njih, Totenhem bi verovatno bio u donjem delu tabele što je jasno i treneru Poketinu. Obojica su postigli po osam golova i imaju po tri asistencije za ovog drugog.

 

4. Dušan Tadić i Gracijano Pele (Sautempton)

 

Teško da bi Svece u januaru videli na trečem mestu da Italijan i Srbin ove sezone nisu stigli iz holandske lige u Sautempton. Pele je postigao osam golova do sada, a Tadić je u vrhu asistenata Premijeršipa. Ima ih ukupno sedam, uz tri postignuta gola.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

3. Serhio Aguero i David Silva (Mančester Siti)

 

Povreda je umnogome usporila Serhija Aguera ove sezone, ali je Argentinac i dalje ključni fuddbaler šampiona Engleske. Siti zaostaje za Čelsijem pet bodova, a verovatno bi razlika bila i veća da Aguero i Silva ne igraju sjajan fudbal.

 

Prvi je postigao 14 golova u šampionatu, a drugi šest, ali ne treba zaboraviti da je Silva zablistao kada je bilo najpotrebnije - u momentu kada se Aguero povredio.

 

2. Aleksis Sančez i Santi Kazorla (Arsenal)

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Koliko njih dvojica dobro sarađuju pokazali su prošlog vikenda na Etihadu kada je Arsenal savladao Siti u gostima. Sančez je pravo otkrovenje engleskog šampionata sa 12 golova, a Španac ga prati sa pet.

 

Njih dvojica su pokretačka snaga Tobdžija koji se grčevito bore za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

 

1. Dijego Košta i Sesk Fabregas (Čelsi)

 

Foto: Twitter

Foto: Twitter

 

Dovoljno je reći prvi strelac lige i prvi asistent lige. Košta i Fabregas su najzaslužniji što je Čelsi na vrhu Premijeršipa i prestavljaju upravo ono što je Plavcima trebalo prethodnih sezona.

 

Koliko su dominanti govori podatak da je Košta 17 puta tresao mrežu rivala, dok je Fabregas 15 puta asistirao. Skoro duplo više od Sigursona koji ima osam tačnih dodavanja na kontu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA