I dalje se priča o misteriji sa utakmice od pre 60 godina! (VIDEO)

U sudijskom izveštaju zapisano je da je meč prekinut jer su "gledaoci gledali nešto na nebu"

  • 12

Oko deset hiljada navijača uživalo je u utakmici između Fiorentine i Pistojezea. Sve je proticalo u odličnoj fudbalskoj atmosferi na stadionu "Artemio Franki", drugo poluvreme je upravo počelo, a onda je usledio muk.

Tog 27. oktobra 1954. godine, gledaoci su samo gledali ka nebu. Šokirani, a potom u neverici. Isto su uradili i igrači na terenu. U sudijskom izveštaju zapisano je da je utakmica prekinuta jer su "gledaoci gledali nešto na nebu".

- Svega se sećam kao da se juče bilo. Ličili su na neka jaja, i kretali su se polako, polako, polako... Svi su to gledali, a neki sjaj je padao sa neba, srebrni sjaj. Bili smo zapanjeni, šokirani jer ništa slično nismo videli - rekao je Ardiko Manjini, koji je kao igrač prisustvovao događaju od pre 60 godina.

- Svega se jasno sećam. Brzo su se kretali a onda su samo stali. Trajalo je nekoliko minuta. Opisao bih kao kubanske cigare, na to su me podsećali - priča Điđi Boni, navijač Fiorentine, čije se svedočenje razlikuje od Manjinijevog.

- To je bilo nešto vanzemaljsko. U to verujem, jer nemam drugo objašnjenje - rekao je Boni.

- Tih godina su svi pričali o vanzemaljcima, NLO, a mi smo ih videli, uživo i stvarno - nadovezuje se Ramolo Tuci, takođe jedan od igrača.

Nakon ovog događaja, histerija je okupirala narod, pa je posle nekoliko dana u par gradova u Toskani prijavljeno prisustvo vanzemaljaca, i isticao se momenat belog svetla. Novine su pisale da se radi o Marsovci.

- Sada znamo da to nisu mogli da budu oni. Danas postoje tri varijante - inteligentni fenomen, tehnološki fenomen, ili fenomen koji se ne može povezati sa zemaljskom pojavom - rekao je Robert Pinoti, predsednik italijanskog Nacionalnog NLO centra, koji je imao deset godina kad se incident desio.

- Kad su NLO primećeni, na Firencu je padala čudna, lepljiva supstanca. Na engleskom se to zove "anđeoska kosa". Zadržava se nekoliko sati. Jedini problem je što se posle nekog vremena raspadne. Sećam se da je toga bilo na krovovima kuća, zadržala bi se kratko kao sneg, i onda bi samo iščezla. Ova susptanca ipak ne može da se pojavi ni sa NLO - objašnjava Pinoti.

Tada je naučnik Đivani Kaneri uspeo da prikupi nekoliko uzoraka supstance, i utvrdio da u njoj ima elemenata bora, silicijuma, magnezijuma i kalcijuma, i da nije radioaktivna. Više podataka nije moglo da se dobije, jer je supstanca nestajala kako bi istraživanje odmicalo.

Postoji i duga teorija, koju podržava američki astronom Džejms Mekgaha, a koji tvrdi da je "anđeoska kosa" zapravo mreža koji su pravili paukovi kada su migrirali. I ovaj stav pada u vodu jer u paukovoj mreži ima hidrogena.

O ovom događaju će se i dalje pričati i ostaje misterija za sve naučnike. Svedoci tog martovskog događaja ubeđeni su da su prisustvovali nečemu što nije ovozemaljsko.

- Bio sam očaran i u isto vreme presrećan - zaključio je Ramolo Tuci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Timmy

    27. januar 2015 | 14:59

    Pa ovo se pojavljuje i kod nas na nebu . I to kad nasa reprezentacija igra sa Albanijom .

  • La Haine

    27. januar 2015 | 16:45

    Leteca jaja,kubanske cigare..hmm neobicna pojava.

  • Red killer:)

    27. januar 2015 | 16:06

    Pa neznam dal ce te mi verovati..jedne noci sam ustao oko 3, pogledao sam prozor i video vatreni plamen gledao sam ga oko 4 sek, onda je otisao oko zgrade. Pogledao sam groz prozor nije nista bilo.. posle oko 15 min, ka Avali su išli oko 7 ili 8 aviončica u trouglastom stroju... vidite na YouTube neki lik snimio NLO tu blizu Avale.. veruj te mi kunm se Bogom !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA