Jedini čovek koji je kaznio Nojera! (VIDEO)

Najbolji golman na svetu je postavio nove koncepte u igri i ulozi čuvara mreže u modernom fudbalu, svojim istrčavanjima i igranjm u pojedinim situacijama trećeg halfa, međutim, mnogi ljubitelji fudbala su skloni tome da kažu da je u tim situacijama samo jedan fudbaler na svetu uspeo da ga kazni, a on je Srbin

  • 3

Manuel Nojer važi za najboljeg golmana na svetu u poslednjih nekoliko godina. Nemac je potpuno promenio ulogu čuvara mreže u timu i postavio nove koncepte u tome šta je sve posao i kako bi trebalo da se ponaša na terenu jedan golman.

Njegova pravovremena istrčavanja, ponekad čak i do polovine terena da bi se presekao kontranapad protivnika, igranje ponekada i trećeg štopera u taktičkoj postavci igra Bajerna i nemačke reprezentacije i ogromna količina samopouzdanja koja mu dozvoljava da dribla protivnike ušli su u fudbalske enciklopedije modernog doba.

Zbog svega toga ga mnogi smatraju nepogrešivim i čovekom kome je jako teško dati gol, međutim, to nije baš tako. Ako se vratimo malo unazad, u vreme dok je nosio dres Šalkea i takođe važio za dobrog čuvara mreže, desio mu se jedan kiks o kome se i danas priča, a ljubitelji fudbala su skloni tome da kažu da mu je to bila i jedina greška u dosadašnjoj karijeri i da ga je baš ona naterala da postane ono što je danas.

Fantastičan gol koji mu je dao bivši kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković u četvrtfinalu Lige šampiona 2011. godine, u duelu Intera i Šalkea sa pola igrališta i dan danas se prepričava među poklonicima "najvažnije sporedne stvari na svetu". Neki od njih su skloni tome da kažu da je upravo Stanković jedini fudbaler na svetu koji je kaznio Manuela Nojera. Da li i vi tako mislite?

Podsetimo, da je ovaj pogodak izabran za jedan od 10 najboljih u izboru UEFA, a da je nedavno sličan gol postigao igrač jednog engleskog petoligaša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA