TERZIĆ: Proteraću divlje menadžere koji ne znaju engleski, a traže 50% od transfera igrača!

Generalni direktor crveno-belih najavio je da na Marakani više neće biti mesta za agente koji se bogate na transferima mladih igrača, a klub dobija mizeran procenat

  • 36

Mnogo puta pominjana kao najveća boljka srpskog fudbala, menadžeri ili agenti koji uzimaju mlade fudbalere pod svoje, a onda uzimaju ogroman novac na transferima tih igrača uskoro će biti prošlost u Crvenoj zvezdi, prema rečima generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.

Prvi operativac u Ljutice Bogdana, je u razgovoru za "Alo" najavio je da će oterati sa stadiona "Rajko Mitić" kako ih on naziva "menadžere-divljake" koji mu dolaze u kancelariju sa svakojakim ponudama u kojima najmanje meste ima za klub u kome su ponikli mladići koje planiraju da za veliki novac prodaju u inostranstvo.

- Ne bismo smeli da idemo u krajnost. Agenti su svakako potrebni u fudbalu, tako je suda u svetu, ali samo pravi agenti, a ne "divljaci" kojih ima najviše u srpskom fudbalu. Oni hoće da imaju pravo na svakog igrača za dva para kopački i 2.000 evra koliko daju roditeljima -  kaže terzić i objašnjava sa kakvim mu sve ponudama dolaze takvi ljudi.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Svakakvi dolaze kod mene u kancelariju. Nude mi se, a ja vidim da nemaju ulaz ni u jedan veliki klub, niti znaju engleski, a neki nemaju ni pasoš. A sa druge strane mi predlažu ugovor za igrača po kome bi oni od transfera dobili po 30 ili 50%. Ponavljam, menadžeri -da ali do 10% provizije. Mogu da dođu u obzir samo pravi ljudi koji mogu da donesu pare klubu preko svojih veza i oni treba da budu nagrađeni, ali ne astronomskim provizijama - rekao je generalni direktor.

Večiti rival crveno-belih, Partizan je pre nekoliko dana najavio da će se revidirati ugovori igrača na po pola sa menadžerima i da će krenuti u okršaj protiv takvih agenata za šta je pozvao i državu u pomoć, međutim, Terzić smatra da mu Zvezdi nije potrebna pomoć i da će on takve ljude oterati od kluba.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

- Šta će mi država?! Sam ću da oteram te menadžere-divljake! Mora da se zna da u Zvezdi više neće biti takvih stvari i priča da se za nekoliko hiljada evra koji su uloženi uzimanju milioni. Takvi agenti Zvezdi nisu potrebni - decidirano je zaključio Terzić.

(Telegraf.rs/Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BEN DELIJA

    28. januar 2015 | 08:24

    STA JE SA NIKOLOM MIJAILOVICEM ? NEMOJ DA NAM MAZES OCI MENADZERIMA DZONI NAS INTERESUJE NAS KAPITEN I DELIJA

  • Komsija

    28. januar 2015 | 08:31

    Dal postoji iko u ovoj drzavi ko moze njega da otera?

  • Dusan

    28. januar 2015 | 08:48

    Ne, nego ces ti uzeti najveci deo kolaca, pa ces malo da zbrises u Crnu Goru, pa ce satro da te traze i onda padnes s neba i naravno nikom nista! Jel to nasa Zvezda vec privatizovana?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA