Beli kros u nedelju na Košutnjaku!

48. atletska manifestacija startuje u 10,40 trkom vojske i policije

  • 0

Tradicionalni 48. "Beli kros" održaće se u nedelju na Košutnjaku uz učesće nekoliko stotina domaćin i inostranih takmičara, najavili su danas organizatiori ove trke.

Titule brane prošlogodišnji pobednici Amela Terzić i Muamer Hasanović, a borbu za trofej najavila je i Sonja Stolić.

Direktor "Belog krosa" Brana Radović ocenio je da trka i ove godine "pokušava da opstane u zemlji u kojoj atletika nije među prioritetima".

- Kros je svuda u svetu simbol za savladavanje prepreka u atletici, bez obzira na kišu, sneg ili blato. Brinu me današnja deca koja ne izlaze iz kuća i stalno su ispred kompjutera... Ovaj kros je zato jedan od puteva kojim treba ići - poručio je Radović na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković poručio je da najviše koristi od Belog krosa imaju upravo mladi takmičari, jer na početku sezone mogu da oprobaju svoje sposobnosti i da se uporede sa konkurencijom.

"Beli kros" u nedelju 28. januara od 10,40 sati startuje trkom vojske i policije, a završava se nadmetanjem seniora na 8.000 metara, iza koje sledi rekreativna Trka zadovoljstva .

Kako je prognozirano, vreme u nedelju biće oblačno, uz temperaturu između četiri i sedam stepeni Celzijusovih i blatnjavu podlogu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA