NAJLUĐE OPKLADE: Možete li da zamislite da je nekom palo na pamet da sastavi ovakve tikete? (VIDEO)

U svetlu ludih dobitnih tiketa koje smo objavljivali prethodnih dana, kao i priče o o čoveku koji je zamalo osvojio milion funti, malo smo se pozabavili pričama o najneverovatnijim opkladama ikad

  • 8

Ukoliko igrate kladionicu, onda ste sigurno nebrojeno puta čuli priče o neverovatnim dobicima i još neverovatnijim igrama koje je neko odigrao, a onda dobio veliki novac i sigurno ste poželeli da se i vama dogodi takvo nešto.

U svetlu ludih dobitnih tiketa koje smo objavljivali prethodnih dana, kao i priče o o čoveku koji je zamalo osvojio milion funti, malo smo se pozabavili time koje su se se sve čudne, neuobičajene i lude opklade pravile, odnosno, pričama o najluđim odigranim tiketima. Neki su bili dobitni, a neki su ostali bez ogromne svote novca.

1. Gol Ćabija Alonsa sa pola terena doneo je 25.000 funti srećnom kladioničaru

U januaru 2006. godine svetom je prostrujala vest kako je jedan ljubitelj fudbala iz Engleske dobio 25.000 funti na kladionici tako što je uspeo da pogodi da će tadašnji igrač Liverpula Ćabi Alonso dati gol sa svoje polovine terena u nekoj utakmici te sezone.

Edrijan Hejvord je uložio 200 funti na kvotu 125/1 koju mu je ponudila kladionica za takvu opkladu i pogodio je. Španski internacionalac je zatresao mrežu Lutona u FA kupu sa svoje polovine terena, srećni dobitnik je posmatrao taj meč preko TV ekrana kod svoje kuće.

On je kasnije ispričao da je imao osećaj da će se tako nešto dogoditi i da je već par puta video Alonsa da pokušava da postigne gol na taj način, a onda je rešio da uloži najviše novca do tada i to mu se isplatilo. Dok je bukmejker koji mu je napravio kvotu rekao da nije ni sanjao da bi takvo nešto moglo da se desi i da je mislio da će to biti najlakše zarađenih 200 funti.

2. Najveća kvota koja je ikada ponuđena od strane neke kladionice

Foto: Wikipedia/Metro-Goldwyn-Mayer, Inc Foto: Wikipedia/Metro-Goldwyn-Mayer, Inc

Najveća ikada kvota koju je jedna kladionica ponudila svojim kladiocima bila je 20.000.000/1, a to su bile njene procene da će Elvis prisli doći u London jašući Šergara, trakčkog konja koji je pobedio na engleskom derbiju sa najvećom prednošću u istoriji te trke, a onda da će"kralj roka" odsvirati Lord Lutona u finalu Vimbldona.

3. Penal koji je koštao jednog kladioničara dobitka od milion funti.

Slična priča kao što smo imali pre nekoliko dana, samo što je u ovoj penal odlučio da li će Mik Daning osvojiti milion funti ili ne. Da stvar bude još luđa on je bio uložio samo dve funte na 15 utakmica koje su se jedne subote igrale u Engleskoj i na čak 14 je pogodio konačan ishod.

Foto: printskrin: Youtube/Aven Romalen Foto: printskrin: Youtube/Aven Romalen

Čekao je samo rezultat sa meča Port Vejl - Blekpul, gde je vodio gost sa 1:0 i na 15 minuta pre kraja bio je dosuđen penal za domaćina i prilika da izjednači rezultat, a nerešen ishod bi mu doneo ogroman dobitak. Međutim, čovek sa sličnim prezimenom mu je izbio neverovatan novac iz džepa.

Tom Dajning je promašio čitav gol i meč je završen pobedom Blekpula, a Mik Daning je umesto milion funti dobio samo utešnih 22.315, ali Mik nije očajavao, već je rekao da nije ogorčen, jer ne može da plačem za nečim što nije imao. To je pravi kladioničarski duh.

4. "San se ostvario" - To je ime konja koji je doneo jedinu isplatu vrednu milion funti!

Konjičke trke su oduvek bile privlačne kladioničarima i već stolećima se ljudi klade na njih, a upravo su i one donele jedinu isplatu u Velikoj Britaniji od milion funti jednom kladioničaru.

Fred Kregs se 2008. godine kladio na rezultate osam konjičkih trka u tri različita grada i uložio svega 50 penija, a pobedničke konje nije uopšte birao na osnovu njihove forme ili nekog racionalnog razloga, već zbog zanimljivih imena.

Foto: AP Foto: AP

On je za dobitak saznao tek sutradan kada je pozvao kladionicu da proveri rezultate poslednje dve trke koje su održane kasno prethodne večeri, a nainteresantnije od svega jeste da je u poslednjoj trci sa njegovog tiketa pobedio je njegov konj po imenu "San se ostvario". Zaista neverovatna slučajnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarev grad

    1. februar 2015 | 23:36

    Malo malo, pa tekst o ispunjenju nekog sna za 100din dobijes 100 000 000 kod nas u kladzu retko gde da ima isplata preko 50 000e a kladze na svako cose pune kao oko i svi se nadaju da dobiju pare da ne rade godinu dana nista i ja idem po kladionicama kladim se iskljucivo na fudbal kao klinac sam poceo sa 30din sad za vikend u glavno puknem 1000 do 1500 din... Nije ni cudo u zemlji gde je zaposlenost40% i vlada opsta ne mastina svi se nadaju u srecu a sreca nas je odavno napustila ... Moj licni zakljucak 40%utakmica su namestene 30%same dodju u iznenadjenje imate milion igra u ponudi za jednu utakmicu i 1000 razlicitih kvota na listic od 6parova da vezes 15%sanse max zavisi od igre da izadjes samo sam jednom pogodio 10para na 50din 170 000din a kladim se 15god.... Pre 3god liga sampiona, tu u grupnom takmicanju je najveca sansa za izlaz padaju golovi dosta u proseku , sve ostalo je cist dobit za kladionicu.... Aparati 10% i ruleti elektricni 10%daju od ukupnog uloga tu nema ko je u plusu svi su u debeo minus mnogi su kuce rasturili i glave izgubili zbog toga...

  • Dzordz

    1. februar 2015 | 23:27

    Da veceras u.catolika okrene i bice ok. Igrao sam iz 2u1 500 din. :)

  • Plug

    2. februar 2015 | 00:19

    Barda mi je bila zadnja na etiketu i dobio sam 25k. Na drugom za 37 me prodao Anderleht. Nema leba bez motike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA