RANA OD 25 CM I 23 KOPČE: Ova fudbalska povreda je i danas jedna od najbizarnijih (VIDEO)

Nemački napadač Edvin Linen ''vlasnik'' je stravične povrede koja se i danas prepričava u svetu fudbala

  • 4

Bundes liga, ali i cela Evropa, i dalje pamti jednu od najbizarnijih povreda na fudbalskom terenu kada je igrač Verdera iz Bremena Norbert Sigeman krvnički startovao na Evalda Linena, člana Arminije.

Bio je 14. avgust 1981. godine kada je Sigeman napravio Linenu ranu na butini od 25 centimetara koju su doktori morali da zakrpe sa čak 23 kopče.

Iako je povreda bila stravična, fudbaler Arminije je vrlo brzo ustao i potrčao ka klupi Verdera, odnosno treneru Otu Rekhagelu i optužio ga da je nahuškao svog fudbalera da bude grub prema njemu.

Ono što je svakako zanimljivo jeste čelična volja Nienena da se što pre vrati na teren i to je učinio za neverovatnih 17 dana.

Podsetimo, Linen je karijeru započeo u Arminiji, ali je fudbalsko ime stekao igrajući za Borusiju Menhengladbah s kojom je osvojio tri titule i Kup UEFA pobedivši Crvenu zvezdu u finalu.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sekTash

    28. januar 2015 | 16:22

    Kakav lik...danas bi fudbaleri pali u komu od ovakve povrede...on faca ustade da se raspravlja sa delegata hahahha

  • Ivana

    28. januar 2015 | 15:06

    Kako je uspeo ovako da ga povredi i iseče.??????? Jel kopačkom????

  • beclija

    28. januar 2015 | 21:08

    Ovaj prvi koj prica kaze da je bio negde oko 70metara od povrede i da je cak tamo vec video da je bilo uzasno a on se svadjao sa trenerom protivnicke ekipe zato sto je trener podlozio igraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA