Ovo je najveći Grobar među partizanovcima! (VIDEO)

Momak iz Trebinja nije propustio nijednu utakmicu crno-belih u poslednje dve decenije

  • 21

Vaso Mijanović iz Trebinja strastveni je kolekcionar i verovatno najverniji navijač Partizana, s obzirom da za dve decenije nije propustio nijednu utakmicu crno-belih.

Sve ulaznice brižljivo čuva, a za njega obični komadići papira imaju neprocenjivu vrednost. Pojedine karte plaćao je i po nekoliko stotina evra, a njegova zbirka ulaznica jedna je od pet najvećih kolekcija u istoriji ovog kluba.

- Posedujem više od hiljadu ulaznica, ali da kažem one koje su bitnije su međunarodne utakmice koje je Partizan odigrao i derbi utakmice sa Crvenom zvezdom. Te karte imaju poseban značaj u mojoj kolekciji - rekao je za "ATV"  Mijanović.

- U mojoj kolekciji najvrednije karte su one koje dosežu iz sredine pedesetih godina, odnosno iz prve godine Kupa šampiona 1955. godine i finala Real - Partizan iz 1966. godine. One imaju posebnu vrednost i da kažem, vrednije su u tom nekom kolekcionarskom svetu. Inače, vrednije karte se mere recimo sa nekoliko stotina evra -  dodao je Mijanović.

Cena ulaznice zavisi od starosti karte i broja gledalaca koji su na utakmici bili. Najvrednije, kaže Mijanović, obično kupe prašinu po fiokama i tavanima starijih ljubitelja sporta koji nisu ni svesni kakvu vrednost danas dostiže izbledela i pocepana hartija od pre 60 godina.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA