Da ste trener Crvene zvezde, ko bi vam igrao u prvih 11 na proleće?

Crveno-beli u nedelju putuju u Tursku na drugi deo priprema gde će Nenad Lalatović skrojiti plan o prvih 11 na početku proleća, a mi vas pitamo kako bi Zvezda trebala da izgleda u Nišu

  • 24

Prva faza priprema je odrađena, druga tek treba da krene, a trener Crvene zvezde Nenad Lalatović odabrao je 26 fudbalera koje će prvog dana februara povesti u Tursku.

Slika koju je video u Kopru svakako nije potpuna i pred mladim stručnjakom je novih šest mečeva posle kojih će se verovatno znati prvih 11 srpskog šampiona.

Lalatović svakako neće imati dilemu ko će stati na gol jer je to mesto rezervisano za mladog Predraga Rajkovića, iako se Damir Kahriman oporavio od povrede. Ipak, sjajne odbrane na jesen, ali i to što je budućnost kluba, idu u prilog Rajkoviću.

Ni odbrana ne bi trebala da predstavlja glavobolju za Lalatovića. Desni bek Petković je još povređen i zamena je stigla u vidu Cvetkovića, štoperski tandem će činiti Pavićević i Luković čiji kum Anđelković će zameniti Mijailovića kraj leve aut linije. Rezerve su Jovanović, Mbođ, Stojanović, Đorđević i Lazić, za kog se svakog trenutka očekuje ponuda iz Belgije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Sredina terena je nešto što je Lalatoviću zadavalo mnogo briga tokom jesenje polusezone. Verovatno mu se ''želudac okreće'' pri pomisli kako bi vezni red trebalo da izgleda. Nakon pojačanja, stvorila se i gužva na sredini.

Za poziciju zadnjeg veznog boriće se Kovačevć i Grujić, koji je sa dva gola u Sloveniji istakao kandidaturu za prvu postavu. Takođe, ''Tenk'' bi trebalo da napusti Marakanu (pominju se Nemci), a ukoliko ostane verujemo da će biti prvi izbor i na proleće jer je jesen odlično odradio.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Avramovski, Ristić, Bosančić, Savićević i novajlija Stojanović će se boriti za preostala dva mesta u veznom redu. Vukan je ponovo starter na pripremama, od Bosančića se očekuju bolji dani, Avramovski se oporavio od povrede i mogao bi da bude prijatno iznenađenje, dok je Stojanović doveden da igra.

O Ristiću ne treba trošiti reči jer je bio najzapaženiji vezista u prvom delu sezone, a Lalatović ga je na pripremama koristio i kao bočnog igrača gde je protiv Kopra odigrao odlično.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Ofanzivni vezisti trenutno su Lazović, Katai i Gavrić, dok su u napadu Salami, Jović i Parker, koji može da igra i krilnog napadača. Čačanin bi trebalo da ima zacementirano mesto u timu, iako na leto ide sa Marakane. Gavrić je više igrao jesenas, ali je Katai sa dva gola u Sloveniji najavio bolje dane.

Parker je trenutno prvi izbor u napadu jer se o Salamiju malo šta zna. To je potvrdio i Lalatović koji tek u Turskoj treba da se upozna sa nigerijskim napadačem. Dobra stvar za trenera Zvezde jeste da će sada moći da isproba igru sa dva napadača jer je Parker potpuno drugačiji tim od Salamija i Jovića.

Kao što smo rekli na početku teksta, ostale su pripreme u Turskoj gde će Lalatović jasno znati ko će istrčati na premijeri u Nišu, a pitanje glasi koga biste vi stavili u startnih 11, i u kojoj formaciji, da ste trener Crvene zvezde?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    31. januar 2015 | 14:38

    Niko!Ja bih skupio drustvo iz kraja,i verujem da bi bolje igrali!

  • Leka

    31. januar 2015 | 14:41

    GK:Rajkovic RB:Pavicevic CD:Jovanovic CD:Lukovic DL:Andjelkovic MC:Grujic MC:Stojanovic AMR:Lazovic AMC:Bosancic AML:Parker ST:Salami Klupa:Kahriman,Cvetkovic,Mbodj,Ristic,Katai,Jovic,Gavric Ovako ce Lalat ziheras da krene.Umesto da smo sve klince bacili u vatru na pocetku sezone,bez dovodjenja polu igraca (Planic,Gavric,vecito povredjen Avramovski,Katai) ovako imamo veteransku ekipu gde nikog ne mozemo da prodamo,a klinci trunu.Izgubili smo karaklajica,koji je nase dete ,a nije losiji od gavrica.Onda omladinskog reprezentativca Jokica,Borka Duronjica koji je dao gol za OFK na Marakani.Letos je bila poslednja sansa da se klub postavi na zdrave noge,ali i to je propusteno.

  • Jbt

    31. januar 2015 | 15:00

    Rajko, Cvetković, Pavićević,Lukovic, Kum, Grujic, Stojanovic,parker,katai, Jovic, Salama. 4-2-2.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA