SRBIJA POSLE MINHENSKE TRAGEDIJE: Preimenujte KEŠ u Kup Mančester Junajteda!

Po prijemu loših vesti iz Minhena i crveno - beli uputili gest vredan divljenja

  • 0
Minhenska tragedija Mančester junajted Foto: Telegraf

Minhenska tragedija pogodila je ceo fudbalski svet. Loše vesti su posebno teško primljene u Beogradu, gde su čuvene Bezbijeve bebe dan ranije odigrale legendarnu utakmicu protiv Crvene zvezde, koja je završena rezultatom 3:3.

Nakon prijema tužnih vesti, redakcija lista Sport  uputila je Evropskoj fudbalskoj uniji zvaničan predlog da Kup evropskih šampiona ubuduće nosi ime Kup Mančester Junajteda.

Gest vredan divljenja uputilo je i rukovodstvo Crvene zvezde, koje je listu L'ekip, koji je bio organizator takmičenja, poslao predlog da se klub iz Mančestera proglasi počasnim šampionom Evrope i sveta za tu sezonu.

U avionskoj nesreći je nastradalo 23 ljudi. Poginuli su kapiten ekipe Rodžer Birn, Lijam Vilan, Dejvid Peg, Mark Džons, Edi Kolman, Tomi Tejlor i Džef Bent.

Deset dana posle borbe za život, u bolnici je preminuo i Dankan Edvards, tada najbolji fudbaler Crvenih đavola i jedna od najvećih nada svetskog fudbala.

ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU SVE ŠTO DO SADA NISTE ZNALI O VELIKOJ SPORTSKOJ TRAGEDIJI.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA