Dragutin Topić za Telegraf: Ivana Španović je unikatni simbol Srbije!

Promoter dvoranskog EP u atletici Dragutin Topić pričao je za Telegraf o koristi koju će organizacija ovakvog takmičenja doneti Beogradu i Srbiji

  • 2

Atletski savez Srbije je na sajmu turizma u Beogradu promovisao dvoransko EP u atletici, koje organizuje naš glavni grad 2017. godine.

Na štandu Turističke organizacije Beograda bio je i jedan od najboljih atletičara Srbije svih vremena, Dragutin Topić, koji je za Telegraf govorio o potencijalu koji ovo takmičenje ima za Beograd i Srbiju.

- Korist od EP će imati atletski sport, Srbija i Beograd. Takmičenje će trajati četiri dana i verujemo da će Arena svakog puta biti puna i očekujemo 40000 gledalaca tokom prvenstva. Biće i veliki broj stranih turista, i to će biti novi gosti, jer do sada nisu dolazili u našu zemlju, pošto se nisu organizovala atletska takmičenja.

Najbolji promoteri prvenstva biće srpski atletičari, koji poslednjih godina beleže sjajne rezultate na vrhunskom nivu, a posebno se ističe Ivana Španović.

- Imamo sjajnu generaciju atletičara, vanvremensku Ivanu Španović, Emira Bekrića, Asmira K0lašinca, odličnu novu generaciju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 -Marketinški potencijal Ivane Španović je ogroman, i to treba pre svega ona da iskoristi i da ga unovči. Iznad svega zbog vrhunskih rezultata, i ona je najbolji mogući promoter EP. Na Savezu, Beogradu i Srbiji je da odrade svoj deo posla i da i oni iskoriste ta njena vrhunska dostignuća, kao i lepotu i šarm.

Na leto ove godine nas očekuje Svetsko prvenstvo u Pekingu, a Topić veruje da Ivana ima istorijsku priliku na tom takmičenju.

- Ivana Španović ima istorijsku šansu da postane svetska prvakinja! Mislim da je blizu tog rezultata. Ona i njen trener znaju šta rade i mislim da im je to cilj. Sa novim ličnim rekordom i skokom preko sedam metara, verujem da će biti blizu ostvarenja svog i sna cele nacije.

Printskrin: Youtube/ajyari the 2nd Printskrin: Youtube/ajyari the 2nd

Atletičari će po prvi put imati priliku da se na prvenstvu 2017. godine takmiče pred svojim navijačima, što je Dragutin Topić već iskusio na EP u Splitu 1990. godine.

- Ja sam imao tu priliku da se takmičim pred svojom publikom, svojevremeno u bivšoj Jugoslaviji, na prvenstvu Evrope u Splitu. Takmičiš se pred 50 000 gledalaca koji ti daju vetar u leđa, to je nemerljivo! Ja nisam bio tremaroš i to sam iskoristio na najbolji način. Najbolji pokazatelj kolika je korist od takve podrške, jeste što sam osvojio zlatnu medalju, a tada još uvek nisam bio kadar za takav rezultat.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na EP u Beogradu, koje će se održati u Beogradskoj areni, biće oko  1000 sportista, a ukupno oko 2000 učesnika prvenstva, računajući trenere, prateće osoblje, važne ličnosti i medije. Arena će biti preuređena tako da će nakon postavljanja atletske staze moći da primi oko 10 000 gledalaca.

Po rečima Ane Todorić, koordinatorke EP u Beogradu, očekuje se dolazak oko 10 000 stranih turista, a među njima prednjače Irci, Englezi i Škoti. Čak je njih 300 bilo na prvenstvu u krosu, koje je prošle godine organizovano u Beogradu. Ono što je najvažnije, u pitanju su novi gosti, pošto naš grad do sada nije organizovao velika atletska takmičenja, pa će i država i Beograd imati priliku da zarade od njih.

Dvoransko EP ep u atletici će se održati od 3. do 5. marta 2017. godine, ali će dva dana dana ranije početi kvalifikacije, a dan pre početka će biti upriličeno i svečano otvaranje.

(Telegraf.rs/D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA