TOP 10 FUDBALERA IZDAJNIKA: Iznenadićete se ko je na prvom mestu!

Godinama unazad u Evropi je postao trend da fudbaleri iz jednog pređu u drugi rivalski tim...

  • 2

Kad je, u finišu prelaznog roka u Srbiji, obelodanjeno da je Partizan kontaktirao čak trojicu bivših napadača Crvene zvezde, mnogi su se prisetili situacije sa Brazilcem Kleom i Vladimirom Stojkovićem, ali i zapitali kakvi će potresi biti na Topčiderskom brdu.

Možda bi Delije i oprostile Urošu Đurđeviću i Abubakaru Oumaruu, ali Abioli Daudi svakako ne bi, jer je Nigerijac pre nešto više od pola godine znoji crveno-beli dres na Marakani.

U Evropi je to drugačije. Prelasci fudbalera iz jednog u drugi rivalski klub su nešto na šta smo godinama navikli da se dešava. Neki fudbaleri kroz to prođu bezbolno, kao recimo Pirlo, a neki postanu ''neprijatelj broj jedan'' u svom bivšem klubu, mada mesta nasilju nigde nema.

Najviše prelazaka i rivalske klubove možemo videti u Engleskoj, a mi vam predstavljamo TOP 10 fudbalera izdajnika u Evropi.

10. Vilijam Galas (Čelsi - Arsenal)

Printskrin: Youtube/B05Videos Printskrin: Youtube/B05Videos

Bivši francuski fudbaler bio je jedan od najboljih defanzivaca u svoje vreme. Nosio je dres Čelsija pet godina, a onda je najednom odlučio da napusti Stamford Bridž zbog, navodno, loše plate. Čelsi nije bio voljan da ga se odrekne, ali je Galas pošto-poto želeo u Arsenal. Bio je to njegov autogol, jer su ga Plavci zamrzeli, a i Tobdžije ga nisu volele.

9. Sesk Fabregas (Arsenal - Čelsi)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Jeste da španski vezista nije direktno prešao iz jednog u drugi klub, ali ujeo je za dušu sve fanove Arsenala kada je letos odlučio da se preseli na Stamford Bridž iz Barselone. Sesk je osam godina nosio dres Tobdžija, bio i njihov kapiten, ali je 2011. godine odlučio da se preseli u Barsu. Prvu godinu je bio odličan,drugu i treću ne, a sada je udarna igla Murinjovog tima.

8. Mario Gece (Borusija Dortmund - Bajern Minhen)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Reprezentativac Nemačke je u leto 2013. godine napustio matični klub i potpisao za najvećeg rivala, što je izazvalo velike kontroverze u nemačkom fudbalu. Gece je još tokom sezone obelodanio da će preći u Minhen i to ga je verovatno koštalo igranja u finalu LŠ upravo protiv Bavaraca. Navijači Milionera jesu bili ljuti, ali nisu zaboravili šta je Gece učinio za njih. Kao ni Levandovski nešto kasnije.

7. Karlos Tevez (Mančester junajted - Mančester Siti)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Argentinac je tokom svoje karijere menjao dosta klubova, ali je te 2009. godine napravio veliku pometnju pošto je iz Junajteda prešao u Siti. Niko ne zna zašto, jer je igrao na Old Trafordu gde se okitio i titulom prvaka Evrope. Izazvao je veliki bes navijača trofejnijeg kluba iz Mančestera, pogotovo kada je, kao igrač Sitija, provocirao Aleksa Fergusona.

6. Robin van Persi (Arsenal - Mančester junajted)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od heroja Arsenala do najveće izdajice kluba. Za razliku od Fabregasa, Holanđanin je direktno prešao u tabor velikog rivala, iako je osam godina bio član Tobdžija. Verovatno mu je dosadilo da se samo bori za četvrto mesto i LŠ, a njegov potez ispostavio se kao odličan, jer je u prvoj sezoni osvojio toliko željenu šampionsku titulu. Ipak, na Emirejtsu je ''persona non grata''.

5. Emanuel Adebajor (Arsenal - Totenhem)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nije najomraženiji u Londonu, ali svakako jeste drugi po redu. Adebajor je najpre pojačao Siti kada je prvi put povredio navijače Arsenala. Igrajući za Građane dao je gol i proslavio ga upravo pored onih koji su mu donedavno klicali. So na ranu sipao je u leto 2012. godine kada je obukao dres gradskog rivala Totenhema.

4. Sol Kempbel (Totenhem - Arsenal)

Foto: flickr/Ronnie Macdonald Foto: flickr/Ronnie Macdonald

Još jedan izdajnih iz plejade igrača vezanih za Arsenal. Kempbel je devet godina nosio dres Pevaca i najednom je odlučio da se preseli u tabor gradskog rivala. Vrlo brzo su ga prozvali Judom, ali to mu nije smetalo da odigra sjajno i u dresu Tobdžija.

3. Zlatan Ibrahimović (Juventus - Inter - Milan)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Za razliku od Pirla, koji je takođe igrao za ova tri tima, Zlatanovi potezi nisu praćeni ćutanjem navijača. Prvo je osvojio titule sa Juventusom, zatim i sa Interom, da bi 2010. godine obukao dres Milana. Svaki njegov dolazak u novi klub praćen je mržnjom prethodnih navijača. A da ne preza ni od čega govori i podatak da je posle Barselone hteo da pređe u Real iz Madrida samo da bi napakostio Gvardioli.

2. Luis Figo (Barselona - Real Madrid)

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ibrahimović nije prešao iz Barse u Real, ali zato Luis Figo jeste. Otuda i ne čudi što su mu Katalonci bacali praseću glavu na teren, a taj njegov prelazak okarakterisan je kao najveća izdaja u španskom fudbalu. Igranje Ronalda za Real, iako je ranije nosio i dres Barse, nije ni blizu izazvalo bes i gnev Barsinih navijača.

1. Ešli Kol (Arsenal - Čelsi)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mnogi se pitaju zašto je sadašnjilevi bek Rome na prvom mestu, ali za to postoji sasvim logično objašnjenje. Kol je u punom jeku sezone znojio dres Arsenala, a istovremeno je pregovarao sa Čelsijem Vengeru iza leđa. Nijedan raniji prelazak nije toliko razljutio navijače Arsenala koliko ovaj. Kol je doživljavao svakojake pretnje po gradu, a često je znao da bude i verablno napadan na ulicama Londona. O atmosferi na stadionu i da ne pričamo.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scooby-Doo

    3. mart 2015 | 23:44

    Nema tu ljubavi prema bojama kluba. Svi si dobri talentovani igraci ali tu sve staje.

  • Посматрач

    4. mart 2015 | 02:13

    Једно име - Мустафа!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA