Hoće li Lebron jednim košem vratiti Alena iz penzije? Najubedljivija pobeda u ligi je poklon Kingsa Divcu! (VIDEO)

Polaganjem u trećoj četvrtini Džejms je prestigao svog nekadašnjeg saigrača Reja Alena na večitoj listi najboljih strelaca, a već nedeljama se govori da bi upravo on mogao da postane novi član Klivlenda * Sakramento je naneo Niksima najubedljiviji poraz u ligi ove sezone

  • 0

Lebron Džejms je ponovo obeležio prethodnu noć u NBA, a razlog za to je veoma jednostavan, jer je preskočio Reja Alena na 21. mestu najboljih strelaca lige u istoriji u trijumfu Klivlenda nad Bostonom 110:79. Sakramento Kingsi su izvojevali najveću pobedu ove sezone u ligi i to nad najgorim timom prvenstva Njujorkom 124:86.

Serija od dva uzastopna poraza na gostovanjima nije poremetila Kavalirse koji imaju glavni cilj, a to je plasman u plej-of. Odmah po povratku kući bes su iskalili na Seltiksima, a centralna figura bio je Lebron Džejms koji je u prvom poluvremenu ubacio čak 21 poen, međutim  najbitnija stvar sa ovog meča dogodila se u trećoj četvrtini.

Polaganje u tom periodu meča mu je obezbedilo skok na listi najboljih košgetera u istoriji NBA, jer je njime uspeo da preskoči svog nekadašnjeg saigrača u Majamiju Reja Alena na 21. mestu liste  i sada ima ukupno 24.535 poena na svom kontu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Lebron je uspeo i da se našali po završetku meča zbog ovoga, jer je Alen prethodnih mesei povezivan sa dolaskom u Klivlend, iako ove sezone nigde nije igrao, pa su novinari pitali Džejmsa da li bi ovo što ga je prestiglo moglo da natera veterana da se vrati na teren, a "Kralj" je samo rekao da će ovaj učiniti to namerno da se vrati, ubaci jednu trojku i opet ga prestigne.

Lebron je u 19 trijumfu Kavsa u poslednjih 23 duela postigao 27 poena, a sjajan je bio i povratnik u tim Kajri Irving sa 18, dok na drugoj strani je jedini koji se trudio bio Brendon Bes sa 15 poena.

Njujork Niksi su najlošiji tim čitave lige, a svoju očajnu sezonu dopunili su u još jednom stavkom, a to je najgori poraz nekog od timova ove sezone koji im je naneo Sakramento.

Nije prijao ekipi iz "Velike jabuke" povratak Kazinsa u tim Kingsa, a to se pokazalo i na terenu, gde je prvi Ol star igrač "kraljeva" još od Peđe Stojakovića bio nemilosrdan postigavši 22 poena uz 10 skokova, dok mu je podršku davao odlični Rudi Gej koji je imao tri poena više, mada nikako ne bi trebalo zaboraviti ni Meklemorovih 20 koševa.

Bio je ovo lep poklon Kingsa svom novom potpredsedniku Vladi Divcu koji se vratio u tim iz Sakramenta sada kao zvanični rukovodilac.

Denver Nagetsi su konačno pobedili i to kod kuće. Čitavih šest nedelja, odnosno od 14. januara nisu osetili slast pobede na svom terenu, a onda su samo nekolio sati pred meč sa Milvokijem promenili trenera i to je dalo rezultata pošto je stigao i prvi trijumf posle šest uzastopnih poraza.

Dolaskom novog stratega Žofri Lovernj ne samo da je izgubio mesto startera, već nije proveo ni sekund na terenu. Danilo Galinari je bio fantastičan sa 26 poena, dok je podršku imao u Taju Losonu koji je ubacio 16 poena i Kenetu Faridu koji je dodao 14 uz isti borj uhvaćenih lopti.

Hjuston Roketsi su pre par dana dobili Klivlend i na krilima tog trijumfa krenuli su u duel protiv najboljeg tima na Istoku, Atlante što im je donelo prednost od čak 18 poena u drugoj četvrtini i devet poena prednosti na startu poslednjeg perioda, a na kraju su izgubili sa osam razlike.

Bili su Roketsi bez najboljeg strelca lige Džejmsa Hardena koji je bio suspendovan zbog šutiranja Lebron Džejmsa u međunožje i to se osetilo u kljčnim trenucima, kada su prve vedete Hoksa počele da igraju i lome utakmicu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Horford koji se vratio posle povrede proradio je baš kada je trebalo, a pratil su ga Džef Tig i Milsap čime su nadoknadili učinak Korvera koji je potpuno podbacio. Tig je dao 25 poena i držao svoj tim u igri sve vreme dok je presudilo Horfordovih 18 koševa, i dabl-dabl učinak Milsapa sa 16 poena i 14 skokova.

U odsustvu dve glavne zvezde Hardena i Hauarda, ulogu lidera preuzeo je iskusni Džejson Teri koji je dao 21 poen, dok je solidan bio i Džouns u timu "raketa" sa 18 poena i osam puta je bio najviši u skoku, a inspiracije nije ponestalo Džošu Smitu koji je ubacio 14 poena, ali je publika svaki njegov kontakt sa lptom propratila zvižducima, jer je prethodno nosio dres Hoksa. Ni on im nije ostoa dužan pošto je posle dve uzastopne trojke stavio prst na usta pokazujući im da ućute.

NBA, rezultati:

Sakramento - Njujork 124:86

LA Lejkers - Šarlot 103:104

Boston - Klivlend 79:110

Hjuston - Atlanta 96:104

Vašington - Čikago 92:97

Juta - Memfis 93:82

Milvoki  - Denver 95:106

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA