KOLAŠINAC IDE NA SVE ILI NIŠTA: Srpski bacač kugle napada državni rekord u finalu EP! (FOTO)

Srpski bacač kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu brani zlato *U kvalifikacijama je bacao kuglu 20.23 metara, odnosno 20.41 metara

  • 2

Asmir Kolašinac prvi je srpski atletičar, koji je obezbedio plasman u finale na Evropskom dvoranskom takmičenju u Pragu. Naš najbolji bacač kugle u kvalifikacijama je imao hitce od  20.23 metara, odnosno 20.41 metara, dok je u trećem pokušaju prestupio.

Raspored drugog dana EP u Pragu: Španovićeva skače u podne!

- Mislio sam da stanem, ali videh da drugi sve dalje bacaju, pa rekoh da pritegnem. Tako je bilo u drugoj, a treću sam bacao da bih se navikao na krug, koji je identičan onome u Novom Sadu na kom sam postigao državni rekord od 20.91 metara - rekao je Kolašinac u miks zoni.

Na prvenstvu u Pragu konkurencija je na nivou Olimpijskih igara o čemu govore sjajni rezultati takmičara u kvalifikacijama, ali to ne plaši Kolašinca.

- Za medalju će trebati 21 metar. Nisam došao da budem četvrti ili peti. Branim zlato. Žao mi je samo što državni rekord neće dugo trajati. Idem po sistemu pukovnik ili pokojnik. Rizikovaću u svih šest rundi i mislim da ću zabrinuti Štorla, koji sebe vidi kao pobednika - zaključio je srpski bacač kugle.

Finale u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu počinje od 17:25 časova.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA