OBRADOVIĆ, PRAVO U CENTAR: Viktora kažnjavaju, a Agasi se drogirao!

- Jedva sam čekao ovu konferenciju da ovo kažem - poručio je selektor Dejvis kup reprezentacije

  • 2

Selektor Dejvis kup reprezentacje Srbije Bogdan Obradović posebno je odao priznanje Viktoru Troickom uporedivši njegov put u preokretu protiv Borne Ćorića sa spuštanjem aviona kroz oblake.

- Čestitke igračima, Viktoru posebno, bio je od početka skoncentrisan, iako je Ćorić odigrao dva sjajna dva seta. Viktor je, da se slikovito izrazim, kao pilot pri sletanju morao da prođe kroz dosta oblaka i uspeli smo mirno da sletimo, izbegli smo oluju. Viktor je mentalno bio čvrst, on je jedan od retkih igrača koji to imaju - izjavio je Obradović na konferenciji za medije.

On je iskoristio činjenicu da se Troicki posle dve godine vratio u reprezentaciju da apostrofira nepravdu koja mu je učinjena od strane Međunarodne teniske federacije (ITF).

- Viktor je uvek bio sa nama, ostaće upamćen kao sportista koji je najstrožije kažnjen u istoriji. Treba da se i dalje čuje o toj nepravdi, jer mu nisu dali da igra skoro dve godine. Nije on bio odmoru na Maldivima i zato je ova pobeda još veća. Kada se vraćao u vrh, Agasi je imao silne specijalne pozivnice i mnoge koje su radili za njega, onda je posle karijere priznao da se drogirao i niko nije rekao nijednu reč, a Viktor kao da se nije desio. Neverovatno je šta je on uradio u poslednjih nekoliko meseci. Jedva sam čekao ovu konferenciju da ovo kažem - istakao je Obradović.

Foto: TSS Foto: TSS

Prema njegovim rečima, bez obzira što je 2:0, meč sa Hrvatskom još nije završen.

- Moramo da uzmemo i treći poen i sada je fokus na sutrašnji dubl meč. Ali, ne samo to, naš cilj ove sezone je još jedna titula. Svi zajednički treba da se ponosimo sa ovolikim brojem igrača u Top 100, a ovo je deveta sezona da smo u Svetskoj grupi Dejvis kupa - poručio je Obradović.

U subotu je na programu meč dublova u kojem Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraju od 14 sati protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju, poslednjeg takmičarskog dana, od 13 sati sastaju se Ðoković i Chorić, a potom Troicki i Delić.

Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola - london

    6. mart 2015 | 23:56

    Samo da nam zbog ove izjave ne oduzmu poene protiv hrvata.

  • Ana

    7. mart 2015 | 16:38

    To ne moze da se desi! Svaka cast Viktoru, ali za suspenziju je delimicno kriv. Ne treba nikome da veruje vec da igra onako kako pravila nalazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA