ČVRSTA I OKRUGLA GUZA! Ove vežbe će od nje napraviti bombu! (VIDEO)

Postoji puno različitih verzija iskoraka, pa morate izabrati vrstu koja vam najviše odgovara. Ali, za početak, morate naučiti osnovnu verziju

  • 2

Žene su opterećene izgledom nogu i svoje zadnjice i ma koliko vežbale fitnes ili u teretani uvek im je prioritet taj deo tela. Naravno i muškarci vole da vide seksi guzu.

Iako postoje brojne vežbe za razvoj gluteusa (mišića zadnjice) jedna vežba se ističe kao najbolja - ISKORAK.

Iz ličnog iskustva znam, ali su i istraživanja pokazala da  je upravo ova vežba najefektivnija za oblikovanje guze jer pogađa i velike i male mišiće u tom delu tela.

Treniranjem tih mišića se može postići tvrda i okrugla guza.

Želite seksi guzu i noge? Evo kako da ih oblikujete! (FOTO)

ONA ĆE VAS NATERATI DA VEŽBATE! Seksi bikini šampionka vam pokazuje vežbe za jake ruke! (VIDEO) (FOTO)

Evo zašto se muškarci lože na VELIKE GUZE!

S druge strane, iskoraci su dobra vežba i za nožne mišiće, jer vremenom od ove vežbe do izražaja dolaze funkcionalna stabilnost, ravnoteža i koordinacija celog tela.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

To znači da pozitivno menja držanje, definišu se mišići, a poboljsava se i kondicija... Iskoraci se mogu izvoditi bilo gde, nije potrebno imati puno mesta i različite sprave. Težina nam je sama po sebi dovoljna za pravilno izvođenje te vežbe, pogotovo ako smo početnici.

Postoji puno različitih verzija iskoraka pa morate izabrati vrstu koja vam najviše odgovara. Ali, za početak, morate naučiti osnovnu verziju. Iako se na prvi pogled čini da je iskorak jedan od najjednostavnijih vežbi, to nije tako i za pravilno izvođenje treba puno truda.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ne sme se raditi više ponavljanja na štetu kvaliteta. Na početku se pažnja mora posvetiti pravilnoj tehnici, a ne dodatnim težinama i broju ponavljanja. Ako se usvoji tehnika, onda možemo povećati otpor tegovima ili povećati broj ponavljanja, u zavisnosti od kondicije.

Cilj nam je poboljšati svoju kondiciju i postići bolji i skladniji izgled, a to ćemo ubrzo postići pravilnim izvođenjem ove vežbe.

Stopala jedno pored grugog, prsti prema napred. Iskorak unapred, ramena gledaju prema napred isto kao i prsti. Petom dotaknite pod s prednjom nogom. Korak treba biti dovoljno dugačak tako da podkolenica i nadkolenica budu pod 90 stepeni.

Kolenom noge koja nije iskoračila treba skoro dotaći pod. Gornji deo tela je prav, ne naginjati se napred ili u stranu! Nakon toga, pomoću svojih mišića, vratiti se u početnu poziciju, ili u slučaju iskoraka u šetnji, nastavite tako hodati ponavljajući vežbu od druge tačke (ako ste početnik, spojite noge pre svakog iskoraka, a ako ste napredniji to ne morate, samo idite dalje...)

Koliko iskoraka treba da uradimo? Početnici treba da treniraju samo sa svojom težinom, u mestu (uvek se treba vratiti u početni položaj), dnevo 3x10 – 10 ponavljanja po svakoj nozi.

Ukoliko napredujete, možete povećati otpor dodatnim tegovima pa probajte preći na iskorak u šetnji. Za iskusne rekreativce preporučuje se 3x30 ponavljanja po nozi s najtežim mogućim tegovima. Ako ste ovu vežbu ukomponovali u kompletan trening nogu, dovoljno je izvoditi 1-2 puta nedeljno. Ne trebate se bojati, rezultat neće biti ogromna i mišićava guza. Atraktivna i skladna guza vuče poglede! Da ne pominjemo muškarce kojima se isto tako preporučuje ova vežba !

Foto: MR BIG/Miloš Marković Foto: MR BIG/Miloš Marković

(Vladica Jovanović - Vlasnik i trener u www.fitnesclubvladica.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA