Hodači osvojili tri medalje za srpsku atletiku!

Srpski atletičari, koji su se takmičili u hodanju na putu na čelendžu u Slovačkoj, ostvarili su zapažene rezultate

  • 1

Na 34. IAAF čelendžu B kategorije u hodanju na putu, koji je održan u Slovačkoj u Dudincima učestvovalo je 25 zemalja, a srpski atletičari ostvarili su zapažene rezultate i osvojili tri medalje - jednu srebrnu i dve bronzane

U konkurenciji mladjih juniora na 10km, drugo mesto zauzeo je Jovan Delčev (AK Pirot) rezultatom 49:06, dok je treće mesto pripalo Predragu Pešiću (AK Novi Beograd) sa rezultatom 55:01.

Medju starijim juniorima na istoj dužini, Nikola Lilić zauzeo je treću poziciju koju je prohodao za 46:15 minuta.

Milica Kostić (starija juniorka) zauzela je peto mesto sa rezultatom 53:15, senior Vladimir Savanović (AK Partizan) bio je 16. na 50 km sa vremenom 4h 03:54,  i Nenad Filipović (AK Niški Mataron) koji je 50km završio na 17-tom mestu rezultatom 4h 04:49.

Rezultati Savanovića i Filipovića su bolji od norme IAAF-a za SP u Pekingu , koja iznosi 4:08:00, ali su slabiji od norme Atletskog saveza Srbije koja iznosi 3:58:00.

- Izuzetno smo  zadovoljni nastupom naših hodača. Donosimo 3 medalje iz Dudinca koji je svetski poznat hodački miting. Svojim 2. ostvarenjem karijere nisam u potpunosti zadovoljan, jer sam očekivao jaču završnicu u poslednjih 10 kilometara.

Zahvaljujem se u ime grupe na pomoći ASS-a oko realizacije ovog jako bitnog takmičenja, sada slede Državno Prvenstvo u hodanju u Leskovcu, pa zatim Balkanijada u Turskoj, gde očekujemo nove medalje -  rekao je Vladimir Savanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    25. mart 2015 | 23:24

    Mala zemlja, ovoliko talentovanih sporista. Bravo za sve. Svaka vam cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA