Ćavi odlazi u Katar zbog ponude koja se ne odbija!

Jedan od simbola katalonskog kluba karijeru će nastaviti u Al Sadu, koji mu je ponudio ugovor po kome će zarađivati 10 miliona evra godišnje

  • 2

Legendarni fudbaler Barselone, Ćavi Ernandes, napustiće katalonski klub i preseliće se u Katar, pišu španski mediji. Iako je nagoveštavano da bi vezista karijeru mogao da nastavi u SAD, to se neće dogoditi zbog unosne ponude Al Sada.

- Ćavi je potpisao ugovor ugovor na 3+1 godinu sa katarskim klubom Al Sadom. Osim toga, radiće i kao trener u omladinskoj školi kluba i tako će steći trenersku diplomu - preneo je španski list AS.

Sjajni vezista je imao i ponude iz MLS lige, ali astronomsku cifru, koju su ponudili čelnici katarskog kluba, nije mogao da odbije.

Prema informacijama španskih medija, on će u Kataru godišnje zarađivati 10 miliona evra.

Ćavi Ernandez je u klubu od svoje jedaneste godine, kada je stigao u čuvenu La Masiju. Kada je dovoljno stasao zaigrao je za Barselonu B.

Mali Ćavi Ernandes

U prvi tim je prekomandovan 1998. godine i sve do danas pisao je novu istoriju kluba i bio jedan od najvećih simbola moderne Barse i njenog čuvenog tika-taka stila igre, koji se bez njega, kao glavnog šrafa u veznom redu, ne može ni zamisliti.

Čuveni vezista je u dresu katalonskog kluba osvojio sedam titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, dva Kupa kralja, dva Superkupa Evrope, i dva puta je bio klupski šampion sveta!

Na reprezentativnom nivou, Ćavi je sa Španijom osvojio titulu šampiona sveta 2010. godine, a dva puta je bio i prvak Evrope - 2008. i 2012. godine. Na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj proglašen za i za najboljeg igrača turnira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA