Srpski tekvondo bogatiji za bronzu, Milica Mandić izgubila u eliminacijama!

Bronzanu medalju našem timu doneo je član Tekvondo kluba Galeb Marko Đuričić

  • 1

Član tekvondo reprezentacije Srbije Marko Ðuričić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama koje se održava u Nalčiku, u Rusiji.

Ðuričić je u kategoriji preko 87 kilograma na startu pobedio Rumuna sa 21:11, a zatim Rusa Kuznjecova, ali ga je povreda sprečila da se bori u polufinalu, saopštio je Tekvondo klub Galeb.

- Poslednji takmičarski dan bio je polovično uspešan. Marko Ðuričić je u teškoj kategoriji osvojio bronzu što je sjajan rezultat. Imao je peh već u prvoj rundi prve borbe. Zbog pada koncentracije, Rumun ga je pogodio nogom u nos i došlo je do preloma. Marko je tada pokazao svoj najveći kvalitet, hrabrost i snagu, i do kraja borbe je i pored povrede, ubediljivo pobedio Rumuna - objasnio je trener Dragan Jović i dodao:

U drugom kolu, u borbi za medalju Marko je pobedio iskusnog Rusa, koji je pre toga izbacio prvaka Evrope Belorusa Silu. Polufinalnu borbu smo morali da predamo jer je oficijalni doktor to savetovao zbog povrede.

Ovo je prvi put da je Ðuričić predstavljao Srbiju na velikom takmičenju.

FOTO TANJUG / MILOŠ JELESIJEVIĆ / FOTO TANJUG / MILOŠJELESIJEVIĆ /

- Veoma sam srećan jer sam prvi put deo nacionalnog tima,, a već sam osvojio veliku medalju. Imao sam kvalitetne protivnike, pogotovo u borbi za medalju sa dugogodišnjim reprezentativcem iz Rusije. Nadam se da ću da nastavim sa ovakvim rezultatima, jer tek treba da se dokažem i izborim za nacionalni tim. Povreda me je sprečila da se borim u polufinalu. Zahvaljujem se klupskom treneru, ujedno I treneru reprezentacije Draganu Joviću, i treneru Marinu Dujiću, kao i celom timu na podršci - istakao je Ðuričić.

Olimpijska šampionka iz Londona 2012. Milica Mandić takođe je učestvovala na EP, ali je izgubila u eliminacijama.

- Moglo je i bolje i više. Posle pet nedelja pauze zbog preloma ruke i osvojenog zlata u Holandiji mislio sam da je povreda prošlost, a sada se ispostavilo da su svi poeni prolazili baš na strani gde je bila povreda. Moramo da izvučemo pouke iz pobeda i poraza. Verujem u Milicu i njen mentalni sklop. Ona je borac i izvući će se iz ovoga, svetsko prvenstvo je veoma blizu - uveren je Jović.

Olimpijska šampionka je svesna da će narednih nekoliko nedelja pred svetsko prvenstvo biti više nego naporni.

- Nisam zadovoljna, imala sam mnogo grešaka u meču, pogotovo u trećoj rundi. Znam na čemu moram da radim, imam šest nedelja do svetskog prvenstva da to ispravim - poručila je Mandićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA