Tole zna put do Evropskog prvenstva: Ovo su kalkulacije prvog čoveka FSS!

Možemo da dajemo lepe izjave, književne ili bilo kakve druge, ali to ne leči, leči samo rezultat – poručuje predsednik FSS

  • 17

Posle poraza Srbije od Portugalije, oglasio se predsednik FSS, Tomislav Karadžić, koji je novinarima na aerodromu u Lisabonu pri povratku rekao veruje da i pored teške situacije, nije još uvek sve izgubljeno za Orlove.

Tole se nada da će Portugal da dobije sve utakmice do meča sa Srbijom, kako bi u meč sa Orlovima ušli bez rezultatskog značaja. Sa druge strane, od Srbije očekuje sve pobede do kraja kvalifikacija, i ističe Albaniju kao ključan duel.

TABELA PO KOJOJ NISMO TOLIKO LOŠI: Srbija osma najgora reprezentacija Evrope (FOTO)

Kada imate ovakvu situaciju, najbolji lek za to je rezultat, on sve popravlja. Njega za sada nema, ali će morati da dođe, verujem u bolje dane – rekao je Karadžić novinarima na aerodromu u Lisabonu uoči povratka reprezentacije Srbije u Beograd.

Srbija posle četiri kola zauzima pretposlednje mesto u kvalifikacionoj Grupi I sa jednim bodom, šest manje od Albanije i Danske, a čak osam od lidera na tabeli Portugala.

Da smo došli do boljeg rezultata u Portugalu, to bi nam svakako bio vetar u leđa. Pre svega na psihološkom planu jer je tu, čini se, najteža situacija. Možemo da dajemo lepe izjave, književne ili bilo kakve druge, ali to ne leči, leči samo rezultat – kazao je Karadžić.

Foto: Tanjug/Sava Rdaovanović Foto: Tanjug/Sava Rdaovanović

Prema njegovim rečima, selektor Radovan Ćurčić i stručni štab imaju puno poverenje saveza.

Javnost će svakako da donese svoj sud. Mi smo se opredelili za ovog selektora i ovaj stručni štab i nastavićemo da radimo. Ima pomaka bez obzira na to što smo grešili u više navrata. To jednoj reprezentaciji ne bi smelo da se dešava – naveo je prvi čovek FSS-a.

On je ocenio da Srbija i dalje ima realne šanse za plasman na kontinentalni šampionat, koji će se sledeće godine održati u Francuskoj.

Verujem u to da će Portugal svoj plasman rešiti pre utakmice sa nama u Beogradu i ostaju nam nada, želja i realna situacija da pobedimo te četiri utakmice i budemo bar u baražu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Po njegovom mišljenju, ključna utakmica za reprezentaciju Srbije biće protiv Albanije u Elbasanu.

Sve će zavisiti od duela sa Albanijom. To je po meni jedna od ključnih utakmica, zato što bi Albance pobeda uvela u prednost, tako da moramo da se spremimo – rekao je Karadžić.

Srbija će u narednom kvalifikacionom susretu gostovati Danskoj 13. juna u Kopenhagenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    30. mart 2015 | 17:15

    On se sprda sa nama !!! O kakvim pomacima on prica ? Kad smo od 70og minuta igrali kao da vodimo 5:0,i kao da smo obezbedili ucesce u naredna 4 evropska prvenstva. Jadni smo mi sa Toletom

  • Čučuk Stanoje

    30. mart 2015 | 17:45

    Da li je ovo istina? Ne mi ovo sanjamo , sad sigurno znam. Šta reći a ne opsovati.

  • Gruja

    30. mart 2015 | 18:15

    FSS odlican,rezultati odlicni,strucni stab vise nego odlican ali da bi bio bolji treba da im se prikljuci Marko Nikolic,ostao je bez posla.Nista nas ne sme iznenaditi jer na bolje nismo navikli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA