Maratonski plamen stigao u Beograd!

Beogradski maraton je događaj koji je prevazišao sportske okvire

  • 0

Maratonski plamen koji simbolizuje mir, fer plej i toleranciju stigao je danas iz Atine u Beograd, gde će goreti na startu i cilju 28. Beogradskog maratona koji se održava u subotu 18. aprila.

Baklju je na svečanosti ispred Gradske skupštine donela devojčica Nina Marinković i predala je ambasadoru Grčke u Srbiji Konstantinu Ikonomidisu, koji je plamen potom dao predsedniku Skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću.

- Maratonski plamen je simbol napornog rada, istrajnosti i posvećenosti. Zahvalni smo Beogradu, ali i malim trkačima koji su doneli plamen. Zajedno sa njim, iz Grčke smo doneli i lepo vreme, a učesnicima maratona želimo sreću i uspeh  - rekao je ambasador Grčke na konferenciji za novinare.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zahvalio se ambasadoru Grčke na ukazanoj časti da Beograd bude domaćin maratonskog plamena.

- Zahvalni smo prijateljima iz Grčke na veikoj časti koja nam je ukazana. Beogradski maraton je događaj koji je prevazišao sportske okvire i svakako je naš najbolji ambasador. Ponosni smo na njega i zato ga ljubomorno čuvamo - poručio je Nikodijević.

On je pozvao sve Beograđane da u subotu dođu na maraton.

- Iz godine u godinu Beograd obara rekorde po broju učesnika. Pozivam Beograđane da dođu na maraton i trče, ili šetaju, jer je ovo jedina manifestacija u kojoj su svi učesnici pobednici - rekao je Nikodijević.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić takođe se zahvalio gostima iz Grčke što su omogućili da Beograd po drugi put bude domaćin Maratonskog plamena, koji je inače, ustanovljen 2007. godine.

- Maraton je trka života i simbol nade, Svi vrlo dobro znamo istorijsku priču o prvom maratonu koji je kao borba za život istrčan 490 godine pre naše ere kada je Filipides izdahnuo pošto je preneo vest o pobedi grčke vojske nad mnogobrojnijim Persijancima - rekao je Nikolić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA