Pogodite koji je igrač najviše na meti rasista u Engleskoj

Posle Balotelija, najveće žrtve rasizma među igračima Premijer lige bili su ove sezone napadač Arsenala Deni Velbek i fudbaler Liverpula Danijel Staridž.

  • 0

Italijanski fudbalski internacionalac i napadač Liverpula Mario Baloteli, bio je ove sezone najčešća meta rasizma, posto je putem društvenih mreža primio vise od 4.000 poruka takve prirode!

Istraživanjem koje je sprovela grupa "Kick it out", Baloteli je od avgusta do marta ove godine primio više od 8.000 diskriminatorskih poruka, od kojih je polovina bila rasističke prirode, prenela je agencija AP.

Posle Balotelija, na udaru rasista među igračima Premijer lige najviše su ove sezone bili napadač Arsenala Deni Velbek i fudbaler Liverpula Danijel Staridž.

Klubovi iz Premijer lige i njihovi igrači primili su više od 130.000 uvredljivih poruka na društvenim mrežama, a među njima je Čelsi bio najčešće na meti sa 20.000 poruka uvredljive sadržine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA