TAJ LUDI PLEJ-OF: Produžeci, koševi za spas, preokret sa -20 i kidanja na parketu! (VIDEO)

Klivlend, Čikago i Golden Stejt vode sa po 3:0 u seriji protiv svojih protivnika, ali te trijumfe u trećim mečevima morali su da zarade

  • 0

Svu onu draž borbe u plej-ofu NBA lige imali smo prilike da vidimo prethodne noći u samo tri utakmice prve runde doigravanja. Klivlend, Čikago i Golden Stejt poveli su sa po 3:0 u seriji protiv svojih protivnika, ali su za to morali pošteno da se namuče i da istrpe sve i svašta.

Verovatno jednu od najluđih utakmica čitave sezone odigrali su Voriorsi i Nju Orleans koja je završena pobedom najboljeg tima u ligaškom delu i to posle produžetka 123:119. Gubio je Golden Stejt sa 20 poena razlike, razbijao ih je u tim trenucima Entoni Dejvis koji je mislio da ništa ne može sprečiti njegov tim na put do pobede i smanjenja u seriji, ali je zaboravio da protivnik ima Stefona Karija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Preuzeo je Kari tada sve u svoje ruke i vođstvo Pelikansa je počelo polako da se topi, a potpuno ga je istopio trojkom u poslednjim sekundama utakmice i odveo svoj tim u produžetak, gde se pitanje pobednika više nije postavljalo.

Dovoljno je reći da je meč završio sa 40 poena, od čega čak sedam trojki, a uz to je dodao i devet asistencija i pet skokova. Naravno, odličan je bio i drugi član takozvanih "Spleš bradersa" Klej Tompson koji je ubacio 28 poena, dok su na drugoj strani briljirali Dejvis sa 29 poena i 15 skokova i Anderson sa 26 poena.

Velika borba viđena je i u duelu Čikaga i Milvokija u kome su posle dva produžetka trijumfovali Bulsi 113:106 predvođeni fenomenalnim Derikom Rouzom koji je umalo postao tragičar. Milvoki je pet sekundi pre kraja imao pola koša prednosti, ali je onda Rouz stao na liniju slobodnih bacanja i na zaprepašćenje svih promašio prvo, a umalo i drugo, pa je tako meč otišao u produžetak, jedan pa drugi.

Rouz je prosto uništio Bakse sa 34 poena i osam asistencija, a podršku je imao u uvek raspoloženom Batleru sa 24 poena, dok je na drugoj stranio pokretač svega bio Antetokunpo sa 25 poena i 12 skokova.

Klivlend je morao dobrano da se pomuči da dođe do pobede u Bostonu 103:95, a Lebron Džejms da istrpi dobre batine na terenu i ostane hladan kako bi odve tim do pobede i vođstva od 3:0 u seriji.

Nimalo nisu štedeli Seltiksi protivničke igrače i prosto su ih kidali na terenu, čvrstim faulovima i konstantnim traženjem kontakta. Zbog toga su i uspevali da sve vreme drže proključak, ali ih je onda ugasio neko od koga to možda i nisu očekivali - Kevin Lav sa dve uzastopne trojke je prelomio meč u korist Kavsa.

lebron Džejms je odigrao svoj prvi plej-of meč u Bostonu još od finalne serije 2012. godine i bio je više nego dobar. Izmišljao je koševe za svoj tim i na kraju zavšio sa 31 poenom i 11 skokova. Pridružio mu se i Lav sa 23 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je na drugoj strani Tarner bio bolji od drugih sa 19 poena i osam asistencija.

NBA plej-of, rezultati:

Klivlend - Boston 103:95 (u seriji 3:0)

Čikago - Milvoki 113:106 (u seriji 3:0)

Golden Stejt - Nju Orleans 123:119 (u seriji 3:0)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA