ZA PRSTEN I ISTORIJU: Počinje finalna serija između Zvezde i Cedevite!

Ko god od dva tima da osvoji regionalno takmičenje to će biti po prvi put u njegovoj istoriji, mada ove utakmice ne nose veliki pritisak, jer su obe ekipe obezbedile učešće u Evroligi sledeće sezone

  • 4

Utakmicom između Crvene zvezde i Cedevite u Beogradu počinje finalna serija plej-ofa košarkaške ABA lige.

Oba tima izborila su plasman u Evroligu naredne sezone, a u finalu će se boriti za prvi trofej u regionalnom takmičenju.

- Plasmanom u Evroligu ostvarili smo veliki uspeh, ali naša želja je da uzmemo trofej. Svesni smo da je Cedevita odlična ekipa i moramo da budemo koncentrisani kako bismo prvi put osvojili Jadransku ligu. Ne želimo svečarsku atmosferu, pozivam publiku da dođe u što većem broju i pomogne mladoj ekipi - rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Crveno-beli su u polufinalu eliminisali Partizan sa 3:1, dok je Cedevita posle velike borbe i preokreta bila bolja od podgoričke Budućnosti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Zvezda je ekipa koja je pravljena za postizanje rezultata, odmorniji su jer nisu imali dugačku seriju, ali kada dođe utakmica to se zaboravlja. Moramo da odigramo najbolju utakmicu u sezoni, a to nam ne bi bilo prvi put. U seriji od tri utakmice možemo da dobijemo jednu, a ukoliko to ne uradimo onda i ne zaslužujemo pehar - rekao je trener Zagrepčana Jasmin Repeša.

Prva utakmica između Crvene zvezde i Cedevite igra se u suboiu od 21 sat u hali Pionir. Naredni meč na programu je sutra, od 20.30, takođe u Beogradu, a zatim se serija seli u Zagreb.

Ukoliko bude potrebno "majstorica" će se igrati 2. maja, opet u Pioniru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola delije

    25. april 2015 | 12:46

    Voleo bi da dzenkins igra dobro kao sto je pokazao i protiv partizana...ZVEZDA SAMPION ! ! !

  • Deonisious

    25. april 2015 | 13:39

    Osvojiće zvezda

  • Iskreno

    25. april 2015 | 13:36

    Ako Crvena Zvezda Telekom osvoji bice to treci put. Jednom je osvajala pod imenom Fmp a jednom pod imenom Reflex. Sve vam pise fino na sajtu Aba lige...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA