San Antonio pregazio Kliperse, Harden u slomio Dalas, Vašington ubedljiv protiv Reptorsa! (VIDEO)

Prethodne noći odigrane su tri utakmice u plej-ofu NBA, a Sparsi su bez ikakavih problema došli do druge pobede nad ekipom iz Los Anđelesa, dok su Roketsi u poslednjim sekundama uspeli da prelome meč protiv "lude teladi"

  • 0

Nije bilo toliko nepoznanica tokom utakmica plej-ofa NBA lige odigranih prethodne noći. San Antonio je pregazio Kliperse 100:73 za vođstvo od 2:1 u seriji, Vašington je trijumfovao nad Torontom 106:99 za velikih 3:0 u prvoj rundi doigravanja, dok je najviše muka imao Hjuston sa Dalasom koji je ipak došao na trijumf od prolaska u polufinale konferencije, 130:128.

Mučili su se poprilično Roketsi protiv raspoloženih Maveriksa, ali je sve rešio drugi najbolji strelac lige Harden košem za dva poena 12 sekundi pre kraja utakmice kada je doneo svom timu nedostižnih četiri poena prednosti. Harden je doprineo sa 42 koša, a Hauard sa 26 uhvaćenih lopti.

U dosadašnjoj karijeri ni jedan ni drugi nisu imali takav učinak u plej ofu. Hardenov rekord iznosio je 37 poena, a ostvario ga je prošle godine protiv Portlanda, dok je Hauard, predvodeći Orlando do finala 2009, protiv Filadelfije čak 24 puta bio najviši u skoku. U poraženom Dalasu Dirk Novicki i Monta Elis ubacili su po 34 koša. Naredna utakmica igraće se opet u Dalasu u noći između nedelje i ponedeljka.

 

 

Najzad, odigrana je i jedna utakmica na Istoku u kojoj je Vašington savladao Toronto sa 106:99 i, poput Hjustona, poveo sa 3:0 u seriji.

Sa 24 koša i 13 skokova Marcin Gortan je bio najistaknutiji u pobedničkom timu, dok je kod Toronta prednjačio DeMar DeRozan sa 32 poena, od kojih je čak 20 postigao u prvoj četvrtini.

San Antonio je  savladao Kliperse iz Los Anđelesa sa 100:73 i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Sa 32 poena Kavi Leonard bio je najefikasniji akter susreta i najbolji pojedinac San Antonija u čijim redovima se još istakao francuski reprezentativac Boris Diao sa 15 koševa.

Na suprotnoj strani Blejk Grifin je bio potpuno usamljen. Grifin je sa 14 poena bio najbolji strelac Klipersa, sa deset uhvaćenih lopti najbolji skakac, a sa pet asistencija i jedini pravi plejmejker poraženog tima.

NBA plej-of, rezultati:

Hjuston - Dalas 130:128 (u seriji 3:0)

San Antonio - LA Klipers 100:73 (u seriji 2:1)

Vašington - Toronto 106:99 (u seriji 3:0)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA