JUNAJTED VIŠE NIJE HIT U SRBIJI: Najviše volimo Čelsi i još dva premijerligaša! (INTERAKTIVNA GRAFIKA)

Saznajte za koje fudbalske klubove Premijer lige navija najveći broj navijača iz jedne zemlje

  • 15

Premijer liga je verovatno najpopularniji fudbalski šampionat na svetu, stoga i ne čudi što ljubitelji fudbala širom sveta imaju svoje omiljene engleske klubove za koje navijaju.

Jedan analitičar na Tviteru, Kris Vongsuphasavat, napravio je fenomenalnu interaktivnu infografiku, i iskoristio podatke da prikaže za koje fudbalske klubove Premijer lige navija najveći broj navijača iz jedne zemlje.

Treba samo da izaberete klub i državu, i pojaviće vam se tri ekipe sa najvećim procentom navijača u određenoj zemlji.

Krenimo od Srbije. Mančester junajted više nije najpopularniji u našoj zemlji od kako je Nemanja Vidić posle osam godina napustio taj klub. Sada Srbi najviše podržavaju Čelsi, što i ne čudi s obzirom na vrhunske partije koje tamo pružaju Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Matić i Ivanović u idealnom timu godine Premijer lige!

Printskrin: interactive.twitter.com Printskrin: interactive.twitter.com
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U Srbiji je dakle prvi Čelsi sa 20.83 procenata, pa sledi Arsenal sa 19.26 i Liverpul sa 14.07.

Interesantno je da je isti redosled i u Crnoj Gori i u Hrvatskoj. U Bosni i Hercegovini, očekivano, najpopularniji je Mančester Siti, u kom već godinama igra najbolji reprezentativac BiH Edin Džeko.

SAD su podeljene između Arsenala, Čelsija i Junajteda, dok Meksikanci i Južnoamerikanci vole Murinjov Čelsi.

Arsenal je najpopularniji u severnoj Evropi i pogotovo u Francuskoj, što ne čudi zbog toga što "tobdžija" godinama vodi Arsen Venger, koji redovno dovodi francuske internacionalnce na "Emirejts".

U Indiji svi obožavaju Junajted, a ostatak Azije je potpuno zaluđen Liverpulom, pogotovo Tajland.

Zanimljivo, grad London je je podeljen između fanova Arsenala, Čelsija i Liverpula. Navijača kluba za koji igra Lazar Marković u glavnom gradu Engleske ima više nego Totenhema, inače kluba iz severnog Londona. Čini se da u ostalim delovima Engleske ima najviše onih koji podržavaju Liverpul.

Istražite sami ovu infografiku...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    27. april 2015 | 17:29

    Ovo je logično , ali kad ne bi igrali Ivanović i Matić za Čelsi pao bi sa prvog mesta. Oću da kažem da je godinama najomiljeniji Engleski klub u Srbiji Arsenal. Junajted to nije bio ni kad je Vidić igrao, opravdano jer nije igrao za našu reprezentaciju tj nije imao volje što je bilo očigledno.iduće godine navijamo za Votford, Slaviše Jokanovića. Zna čovek.

  • Crnogorac

    27. april 2015 | 13:24

    Ko god poznaje istoriju fudbala od postanka do danas ,taj zna da je najveći klub na ostrvu Liverpul a i medju najvećim na svjetu. Njegova istorija i osvojeni trofeji to i dokazuju...zato neki nikad neće to biti bez obzira na novac i igrače koje mogu da dovedu ,jednostavno rečeno Liverpul je stil života ,ne samo sport ne samo fudbal već nešto više od toga...

  • YNWA

    27. april 2015 | 11:35

    Laž. Liverpool ima najvise navijaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA