Zvezda sama plaća štetu posle derbija, a suma uopšte nije mala!

Aktuelni šampion Srbije ostao je bez 1.836 stolica, dok je šteta u toaletima manja nego što se očekivalo

  • 10
Tuča navijača – 148. Večiti derbi Foto: Telegraf

Stiže naplata! Nemile scene na 148. večitom derbiju napravile su veliku štetu na Marakani gde je polomljeno 1.836 stolica, uglavnom na severnoj tribini.

S obzirom na to da osiguravajuće kuće ne pokrivaju takvu vrstu štete, crveno-beli će morati da izdvoje oko 18.000 evra kako bi sanirali stadion.

- Pregledali smo stadion zajedno sa policijom i izbrojali 1.836 polomljenih stolica. Oštećeni su i toaleti, ali u manjoj meri nego pšto smo očekivali. To znači da će klub morati da plati preko 18.000 evra. Kompanije ne žele da osiguraju ništa što se može polomiti i oštetiti, ne samo Zvezdi već svim klubovima u Srbiji - rekao je direktor stadiona Milorad Ćorović.

KOLIKO KOŠTA VEČITI DERBI? Šta sve Zvezda mora da plati i koliko da bi organizovala meč sa Partizanom?

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Podsetimo, Telegraf se neposredno pre meča Zvezde i Partizana bavio ciframa koje su neophodne da bi se jedan meč na Marakani, uključujući i derbi, organizovao. Tada smo pomenuli da je cena jedne stolice oko 10 evra, ali i predočili šta sve crveno-beli plaćaju.

Na kraju se došlo do zaključka da je i derbi često neisplativ, a Ćorović je izneo jednu zanimljivu konstataciju.

- Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima nije dobar. U njemu piše da organizator utakmice i MUP zajedno organizuju meč, ali nisam video da je do sada policija ikada platila za greške, već se samo kažnjavaju klubovi - istakao je Ćorović.

Sve o 148. večitom derbiju možete PROČITATI OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    28. april 2015 | 09:14

    Sve pominju i Mup je kriv ali nikako huligani koji su stolice polomili. Ni rec protiv tih divljaka iz Zvezde se nije cula. Klubovi su taoci huluganskih grupa.

  • Aladin

    28. april 2015 | 09:02

    Sama placa? Ne mogu da verujem. Sramota. Gde je drzava da plati stetu? Ili otvorite ziro racun da uplatimo neki dinar. Katanac bre..nije za nas fudbal.

  • Mare

    28. april 2015 | 10:01

    Nije marakana vec Rajko Mitic...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA