Đoković pretekao Nadala po bogatstvu!

Srpski teniser je u svojoj karijeri osvojio ukupno 77. 693 686 dolara, čime je pretekao Španca za više od pet miliona, kada je u pitanju novac osvojen na turnirima

  • 1

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković igra u životnoj formi, i ove sezone postavlja nove rekorde. Pobedama na najvećim turnirima ove sezone ostvario je najbolji start ikada u open eri tenisa. Trijumfi na Australijan openu, Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu, značajno su mu uvećali i bankovni saldo.

Iako nije prošlo ni pola sezone, Novak je već zaradio čak 5. 271 757  dolara i došao do brojke od ukupno 77. 693 686 dolara osvojenih tokom čitave karijere.

Đoković je tako prestigao velikog rivala Rafaela Nadala po osvojenom novcu na turnirima. Španac je zbog povrede iz prethodne sezone propustio početak godine, a i kasnije nije pružio svoj najbolji tenis, te je u tekućoj godini zaradio 787.157 dolar, a ukupno 72. 218 249 dolara.

Đoković je prethodno već pretekao Nadala i po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, a takođe ga je pobedio i u jedinom meču koji su ove sezone igrali u finalu Monte Karla.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Trenutno je na ATP turu jedino Rodžer Federer ispred Novaka po zarađenom novcu u karijeri. Švajcarac, koji je i rekorder po broju osvojenih Gren slem titula, u svojoj bogatoj karijeri je osvojio 89. 855 509 dolara.

Veliku trojku belog sporta jedino prati Endi Mari, mada on zaostaje za trećeplasiranim Nadalom za gotovo duplo novca, sa 36. 317 011 dolarom osvojenim na turnirima u dosadašnjem toku karijere.

Ukoliko Nole nastavi sa fantastičnim partijama ove, kao i narednih sezona, nema sumnje da će ubrzo oboriti i rekord Švajcarca kada je u pitanju osvojeni novac u karijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radojka

    6. maj 2015 | 09:00

    Novak ima dase naigra tenisa dok ne stigne Nadalovih 14 grend slem titula a o Federerovih 17 da i ne govorim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA