Srpski košarkaš koji igra u Kumanovu: Bilo je pravo ratno stanje i haos na ulicama!

Tenkovi su na ulicama, vlada policijski čas, a grad su nadletali helikopteri, put od Skoplja do Kumanova je zatvoren za saobraćaj, a u tom naselju koji drže Albanci je prekinuta isporuka električne energije, kaže Uroš Luković

  • 1

Posle bivšeg košarkaša Partizana, Branislava Đekića, sada igrača makedonskog Kumanova, oglasio se i njegov saigrač, srpski košarkaš Uroš Luković.

On kaže da je u Kumanovu vanredno stanje i da je bio haos na ulicama kako je čuo od ljudi sa kojima je stalno u kontaktu..

Ispovest bivšeg košarkaša Partizana: Vraćam se u Makedoniju! Nije mi svejedno, ali se ne plašim

-Tenkovi su na ulicama i bio je totalni haos, zapravo ratno stanje! Cele noći i jutra odjekivale su snažne eksplozije, a zatim i rafalna paljba. Meni su preneli da je oko 70 terorista blokiralo ulaz u grad, deo kod pijace, a da se i Albanci sa Kosova spremaju da krenu ka Kumanovu. - kaže Luković za "Blic" koji bi trebalo uskoro da se vrati obavezama u klubu posle kratkog odmora od tri dana koji je proveo u Beogradu.

- Policijski čas je nastupio od subote u 16 časova, niko nije smeo na ulicu. Grad su nadletali helikopteri, put od Skoplja do Kumanova je zatvoren za saobraćaj, a u tom naselju koji drže Albanci je prekinuta isporuka električne energije. Različite su informacije o poginulima - kaže Luković.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On ima uverenja gradonačelnika Kumanova Zorana Damjanovskiog da će se sve smiriti.

- On me uverava da se možemo uskoro vratiti obavezama. Ali nisam baš siguran, jer nije sve ovo juče počelo. Ratno stanje je već nedelju dana, od momenta kada su Albanci napali Čerkezi i sela oko Kumanova, samo što o tome nije smelo da se priča.

- Ovde su ćutali o tome, pa više se pisalo u Srbiji o tome nego u Makedoniji. Mi sportisti želimo da se što pre uspostavi mir i da se vratimo košarci - kaže Luković.

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA