ZAŠTO SE ŽENE PLAŠE TEGOVA? Devojke uzmite ih u ruke i smršaćete bolje nego ikad! (VIDEO)

Većina žena ne želi da trenira sa tegovima u teretani, jer misli da će se nabildovati, ali to je najveća zabluda koje žene imaju u vezi sa tegovima

  • 0

Svaka devojka želi da izgleda lepo, zategnuto i sportski, naročito pred leto kada se nose kratke i uske stvari, a naročito bikini na plaži.

Ali, većina njih ne zna kako da dođe do idealne figure i sate i sate provode na kardio spravama pokušavajući da smršaju i da se zategnu.

Ali, one shvataju koliko greše, jer pravi izgled tela, a ujedno i skidanje kilograma mogu postići treningom sa tegovima. Međutim, većina devojaka i žena se plaši tegova jer imaju usađeno mišljenje da će se nabildovati, raširiti, itd i da neće biti ženstvene.

Funkcionalni trening - Konstantna varijacija funkcionalnih pokreta pri visokom intenzitetu!

To su najobičnije predrasude...Žene ako želite da smršate a ujedno i da zategnete svoje telo osim silnog aerobika, trčanja na traci ili u prirodi uzmite malo gvožđa u ruke i podignite neku težinu.

Osim dobrih rezultata na fizičkom planu, osećaćete se bolje i psihički, imaćete više samopouzdanja..

O tome kako treba trenirati sa tegovima priča nam personalni trener Vladica Jovanović vlasnik fitnes kluba "Vladica" iz Mirijeva i trener šampiona Srbije u bodibildingu i fitnesu..

- Žene se plaše tegova jer misle da će da, vežbajući sa tegovima, dobiti mišićnu masu, što nije tačno. Žene i muškarci nemaju iste hormone, i nemoguće je da žene dobiju velike mišiće - kaže Jovanović i dodaje:

- Ali, dešava se jedna vrsta zablude. Naime, kada treniraju sa tegovima, žene dobiju mišiće, ali usled nekvalitetne ishrane i čak pojačanje ishrane one dobiju i masti, pa onda deluju krupnije i garederoba im bude uska.

Šta je zapravo cilj?

- Međutim, cilj je da se adekvatnim treningom sa tegovima i pravilnom ishranom postigne hipertrofija, to jest blago povećanje mišićne mase, a  da se tope masti. Sa treningom će dobiti zatezanje mišića i to je prava stvar. Svaki ozbiljan vežbač ima program koji se sastoji od treninga sa tegovima. Nemoguće je postići definiciju samo kardio vežbama.  - objašnjava Jovanović.

Pogledajte video:

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA