Đoković morao da izgubi set kako bi odigrao partiju za četvrtfinale Rima!

Najbolji srpski teniser savladao Brazilca Tomasa Belučija rezultatom 2:1 i zakazao meč sa Keijem Nišikorijem

  • 5

Teškom mukom, ali zasluženo, najbolji reket sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastresa u Rimu pošto je, nakon preokreta i dva sata borbe, savladao Tomasa Belučija rezultatom 2:1 - 5:7, 6:2, 6:3.

Đokoviću je očigledno bilo potrebno da izgubi set kako bi se trgnuo i zaigrao svoj tenis. Iako je bio superiorniji u prvom setu, nije uspeo da se domogne potrebnog brejka. Štaviše, izgubio je svoj servis i set koji će Brazilac dugo pamtiti. Jer, teško da je ikada odigrao bolji.

Ništa od srpskog četvrtfinala na mastersu u Rimu!

Vrlo brzo je Srbin arhivirao prvi set i sa dva brejka stigao do izjednačenja u setovima (1:1). Treći je doneo veliku borbu sa nekoliko padova koncentracije na obe strane. Prvi je do brejka stigao Đoković u šestom gemu, ali je Beluši odmah vratio isti. Zatim novi brejk Noleta, servis za 6:3 i zakazivanje duela sa Keijem Nišikorijem u petak posle 16 časova.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Svojim servisom Đoković je počeo i prvi i drugi i treći set. Međutim, i protivnik je u prvom odlično servirao. Sve do osmog gema kada je Novak imao tri brejk lopte. Nije uspeo da ih iskoristi, što je Beluči kaznio četiri gema kasnije. Oduzeo je Đokoviću četiri poena na servis, poveo sa 6:5, a potom odservirao prvi set - 7:5.

Već na početku drugog seta Đoković je oduzeo brejk protivniku i poveo sa 3:1. Najbolji teniser sveta je od tada preuzeo potpunu kontrolu nad setom. Prepustio je rivalu samo pet poena na svoj servis, a novim brejkom je završio set za 6:2 i uveo meč u treći set.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ekspresno i sa nulom je Nole poveo 1:0, ali je Brazilac vrlo brzo izjednačio. Napadao je Beluči Srbina u trećem gemu, bio blizu da ga uvede u neizvesnost, ali je Đoković sa par dobrih poteza stigao do 2:1. Zatim su su usledili gemovi koje su Novak i Beluči uzeli sa nulom (3:2), a prekretnica je viđena u šestom gemu trećeg seta kada je Srbin stigao do tri brejk lopte (40:0).

Nije ih iskoristio, ali jeste četvrtu i poveo sa 4:2 nakon što je Beluči napravio duplu servis grešku. Ipak, to nije obeshrabrilo Brazilca koji je vratio brejk već u narednom gemu i smanjio na 4:3. To je i te kako razljutilo Đokovića koji je sa nulom stigao do novog brejka, a nedugo zatim i do drugog seta koji mu je obezbedio plasman u četvrtfinale - 6:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA