Partizan posle drame i produžetka slomio Megu: Miljenović promašio šut za pobedu!

Crno-beli su bili na rubu poraza odakle ih je izvukao Saša Pavlović i odveo u dodarnih pet minuta, gde je Milojevićeva ekipa imala poslednji napad na meču za trijumf, ali ga nisu iskoristili i tako su izgubili i drugi neizvesni meč ove nedelje

  • 53

Novu ludu utakmicu su priredili košarkaši Mega Leksa koji su na kraju ponovo izgubili od favorizovanog protivnika u neizvesnoj završnici. Partizan je bio na rubu poraza u Sremskoj Mitrovici, ali je uspeo da posle prave drame u produžetku trijumfuje 96:95.

 

Kakav je ovo bio meč?! Saša Pavlović je heroj pobede crno-belih pošto je u poslednja dva i po minuta sam napravio seriju 12:1 i doneo priliku svom timu da uopšte izbori produžetak, a onda i trijumfuje. Ubacio je čak 11 poena u tom periodu i sa -10 doneo +1 svom timu minut pre kraja, a zatim i produžetak, pre nego što je zbog pet penala morao van igre.

 

Kao i protiv Crvene zvezde, imala je Mega vođstvo veći deo meča, imala prednosti i od 11 poena razlike i na kraju šut za pobedu, ali je Nenad Miljenović preuzeo odgovornost na sebe u poslednjem napadu i promašio. Još jedan velikan se provukao u Sremskoj Mitrovici protiv mlađanog tima Dejana Milojevića koji zaista nema sreće u ovim duelima.

 

Foto: ABA League

Foto: ABA League

 

Nikola Jokić je dominirao na ovoj utakmici i zaista je čudo to poslednji napad nije organizovan za njega, jer je pre toga ubacio 33 poena, imao 12 skokova od čega 7 ofanzivnih, iznudio 12 faulova i zabeležio četiri asistencije. Na drugoj strani Pavlović je bio najefikasniji sa 23 poena, a jedan manje je postigao Mačvan. Vredna pomena je i partija Nikole Milutinova koji je dominirao u ofanzivnim skokovima ikojih je sakupio čak 12, a ukupno 20 i ubacio 13 poena.

 

MEGA LEKS - PARTIZAN 95:96

 

Mega Leks: Kešelj 12, Krstić 3, Jaramaz 1, Veljković, Miljenović 19, Bojić, Jokić 33, Šulović 10, Vebster 4, Simović 4, Zagorac 9, Simeunović.

 

Partizan: Pavlović 23, Tepić 9, Murić 4, Marinković 6, Dalo, Milutinov 13, Milosavljević 14, Mačvan 22, Đumić, Andrić 5, Milutinović, Bezbradica.

 

Foto: abaliga.com/Partizan NIS

Foto: abaliga.com/Partizan NIS

 

Čvrste odbrane su obeležile početak duela. Crno-b eli su dobro otvorili meč, ali su onda potpuno stali. Počeli su da greše u dodavanjima, gube lopte u napadu, a sve to je znalački kažnjavala ekipa Mege.

 

Upali su u niihov ritam Vujoševićevi izabranici, primali lake poene iz kontranapada i dozvolili protivniku da stekne solidnu razliku u prvoj četvrtini koju su još više uvećali početkom druge četvrtine. Potpuno je bio stao šut iz igre igrača Partizana, u prvih 15 minuta utakmice šutirali su 4/14 za dva i 2/11 za tri poena.

 

Nikola Jokić se razigrao i u napadu, dok je u odbrani potpuno zaustavio Milutinova kada su u pitanju poeni. Iako je centar Partizana dominirao u skoku, kao i čitav tim, to uopšte nije imalo uticaja na rezultat, jer je nedostajalo ideje i kreativnosti u napadima koje su uglavnom završavali individualnim akcijama.

 

Foto: abaliga.com/Partizan NIS

Foto: abaliga.com/Partizan NIS

 

Ulaskom Saše Pavlovića to se donekle promenilo, ali je šut i dalje bio očajan kao da je obruč bio premali za lopte igrača u crnim dresovima. Mnogo su nedostajali poeni iz reketa i Mačvana i Milutinova, a izgubljene lopte su se umnožavale, pa je tako Mega došla i do dvocifrene prednosti pred odlazak na odmor.

 

Po povratku sa poluvremena potpuno je bio drugačiji pristup Vujoševićevih igrača, Milutinov je krenuo da postiže i poene, a proradio je i šut sa distance, pa su sa tri vezane trojke prišli na smo -4, ali je onda Milojević uzeo tajmaut i prekinuo njihovu seriju, a Kešelj i Miljenović trojkama vratili vođstvo na podnošljivih 8:9 poena razlike.

 

Angažovano i požrtvovano su igrali tokom većeg dela treće četvrtine i jedni i drugi naročito u odbrani, a na svaki nalet crno-belih bio je spreman odgovor domaćeg tima u čemu je prednjačio Nikola Jokić. Njemu je potpuno pripao završetak treće i početak četvrte četvrtine sa nekoliko skokova u napadu, asistencija i dve pogođene trojke.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Kada je Zagorac pogodio trojku na nekih tri i po minuta pre kraja utakmice i odveo Megu na +10 delovalo je kao da je obezbeio trijumf svom timu, ali sa time se nije složio Saša Pavlović.

 

Najiskusniji igrač Partizana koji se vratio posle duge pauze zbog povrede, preuzeo je odgovornost na sebe i to na koji način. Za manje od dva minuta je sam napravio seriju od 12:1 i prvo vođstvo svom timu još od samog početka utakmice. U poslednji minut se ušlo sa nerešenim rezultatom, a Mega je imala poslednji napad i u regularnom delu, ali se Vebster zbunio i pogrešio.

 

U produžetku se nastavila borba Pavlovića i Jokića koji su predvodili svoje ekipe, sve dok krilo crno-belih nije dobilo petu ličnu grešku dva minuta pre kraja produžetka. Odgovornost u četi Duška Vujoševića je tada preuzeo Mačvan, a Tepić je sa linije penala 19 sekundi pre kraja doneo +1 svom timu.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Nenad Miljenović je preuzeo odgovornost, napravio nekoliko driblinga i krenuo na šut sa poludistance što mu je odlično išlo u prethodnom delu meča, ali je sada promašio i postao tragičar još jednog nesrećnog poraza svoje ekipe u ovoj sezoni.

 

KLS Superliga:

 

Subota

 

Crvena zvezda – Metalaca 20.00

 

Mega Leks – Partizan 95:96

 

Vojvodina – Tamiš 20.00

 

FMP – Konstantin 82:83

 

Tabela: Crvena zvezda 8-0, Partizan 8-1, Metalac 5-3, Mega Leks 4-5, FMP 3-6, Vojvodina 3-5, Konstantin 2-7, Tamiš 1-7.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    23. maj 2015 | 20:15

    dovljno je reći .SAŠA PAVLOVIĆ.;-)

  • grobar do koske

    23. maj 2015 | 21:19

    Treci "sudija" nije USPEO U SVOJOJ "MISIJI", ISPRECIO MU SE SASA PAVLOVIC !!!

  • Kk sledeca sezona

    23. maj 2015 | 19:58

    E pantercici vasi kompleksi su kao svemir.... Hvala sto nas pratite...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA