I DALJE NEPOBEDIVI: Zvezda zgazila Metalac u Pioniru!

Izabranici Dejana Radonjića pobedili su goste iz Valjeva sa 87:69 u 9. kolu KLS

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u hali Pionir Metalac iz Valjeva sa 87:69 u okviru 9. kola KLS i tako zadržali nepobedivost u domaćem takmičenju. Izabranici Dejana Radonjića i dalje  čvrstro drže vrh tabele.

Crveno-beli su rutinski pobedili i ishod meča ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Najefikasniji su bili Majk Cirbes, koji je postigao 16, i Nemanja Dangubić sa 14 poena.

Vodila je Zvezda i sa čak 27 poena dva minuta pre kraja, ali su njeni košarkaši u poslednjih dva minuta ''spustili ruččnu'', što su Valjevci iskoristili da spuste razliku ispod 20.

Upravo je Dangubić najbolje otvorio meč, pošto je je već posle nekoliko minuta u prvoj četvrtini nanizao 10 poena. Metalac je bio u egal situaciji minut pre kraja prve deonice, kada su se sa nekoliko vezanih trojki crveno-beli prvi put odlepili na +9.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Tokom druge četvrtine Zvezda je održavala razliku, koja se kretala između 14 i 12 poena.

Najinteresantniji detalj meča dogodio se upravo  u drogoj deonici, kada je na nagovor navijača sa tribina Boban Marjanović šutnuo za tri poena. Iako je promašio to je izazvalo oduševljenje među navijačima koji su gledali meč, pa su mu posle dobrog poteza u narednom napadu skandirali ''MVP, MVP''.

Na poluvremenu su crveno-beli vodili sa 43:32.

Tu prednost je u tokom treće deonice čuvao Majk Cirbes koji je faktički sam igrao i održavao razliku na klackalici dvocifrene prednosti. Pred sam kraj trećeg perioda igre ponovo je usledilo nekoliko pogođenih trojki, pa su crveno-beli taj period završili sa +16 na svom kontu.

U poslednjoj četvrtini je viđena totalna dominacija Zvezdinih košarkaša, pa je u jednom momentu razlika iznosila i maksimalnih +27, ali su pred kraj meča spustili gas, te je Metalac uspeo da ublaži poraz.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

KLS 9. kolo

Crvena zvezda - Metalac 87:69

Mega Leks - Partizan 95:96

Vojvodina - Tamiš 65:62

FMP - Konstantin 82:83

Tabela

1. Crvena zvezda 9/0

2. Partizan 8/1

3. Metalac 5/4

4. Mega Leks 4/5

5. Vojvodina 4/5

6. FMP 3/6

7. Konstantin 2/7

8. Tamiš 1/8

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cigi

    23. maj 2015 | 20:38

    Пуна сам нам уста српског спорта, а нико али нико, не преноси домаћу кошаркашку лигу. Брука и срамота. Јавни сервис не треба ни коментарисати, јер су промашен случај, али спортским каналима су важнија нека лева такмичења од домаће кошаркашке лиге. Данас су два дербија Партизан-Мега и Звезда-Металац и да то нико не преноси. Јадан је наш спорт, са оваквим телевизијама и организацијама које воде такмичења.

  • Maskerano

    23. maj 2015 | 21:08

    Napred zvezda aleeee

  • Sokol Kusta

    23. maj 2015 | 22:12

    SAMPIONI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA