Juventus proslavio titulu i bacio Napoli u bezizlaznu situaciju! Đenova blizu Lige Evrope, ali čeka na UEFA! (VIDEO)

"Stara dama" pobedom nad Napolitancima uveličala slavlje i naterala goste da zavise od drugih kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona * Đenova je preokrenula protiv Intera i otpisala ga iz Evrope, a sebe dovela na 5. mesto na tabeli, međutim, koči je zabrana UEFA da igra u evropskim takmičenjima

  • 2

Juventus je proslavio titulu sa svojim navijačima koji su priredili fantastičnu koreografiju, a igrači su im se odužili trijumfom nad Napolijem 3:1. Napolitanci su sada u velikom problemu kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju. Đenova je napravila preokret protiv Intera 3:2 i oduzela mu sve šanse za Ligu Evrope, a sebe približila istoj, mada se čeka odluka UEFA koja ih je bila izbacila iz evropskih takmičenja za narednu sezonu.

Nadali su se igrači Napolija da Juventus neće previše zapinjati na svojoj proslavi titule i da će se domoći preko potrebnih bodova za plasman na 3. mesto na tabeli, ali su njihove nade bile uzaludne. Pereira je doneo "staroj dami" prednost u 13. minutu, a Lopez je izjednačio u 50. posle promašenog penala Insinjea samo minut ranije.

Ipak, Alegijevi izabranici su došli do trijumfa zahvaljujući golovima Sturara u 77. i Simonea Pepea u trećem minutu sudijske nadoknade. Na kraju su Benitezovi izabranici pogubili živce zbog poraza, pa je Britos nokautirao glavom Moratu i zaradio crveni karton.

Sada ekipa iz Napulja mora da se nada da će Roma u gradskom derbiju pobediti Lacio i tako im omogućiti da poslednje kolo dočekaju u nadi da mogu da naprave čudo i da imaju dovoljno sreće da se domognu toliko željene treće pozicije na tabeli.

Inter je dva puta vodio na gostovanju u Đenovi, a domaćin je dva puta stizao prednost i na kraju u 89. minutu izborio i pobedu koja ih je približila Ligi Evrope i možda i otpisala njihovog gradskog rivala Sampdoriju iz te borbe. Međutim, Đenovljani imaju problem što im je UEFA uskratila licencu za takmičenje u Evropi, a sada se čeka odluka na žalbu koju su "grifoni" uložili.

Ikardi je u 19. minutu doneo prednost "neroazurima" koju je anulirao pet minuta kasnije Pavoleti. Na isteku pola sata igre Palasio je vratio vođstvo Interu, ali je pred kraj poluvremena Lestijen ponovo izjednačio. Na kraju je Kučka u 89. minutu doneo veliko slavlje svom timu i navijačima.

Serija A, 37. kolo:

Subota

Juventus - Napoli 3:1

(Pereira 13, Sturaro 70, Pepe 90+3(p)- Lopez 50)

Đenova - Inter 3:2

(Pavoleti 24, Lestijen 42, Kučka 89 - Ikardi 19, Palasio 30)

Nedelja

Empoli - Sampdorija 12.30

Kjevo - Atalanta 15.00

Ćezena - Kaljari 15.00

Palermo - Fiorentina 15.00

Parma - Verona 15.00

Udineze - Sasuolo 15.00

Milan - Torino 20.45

Ponedeljak

Lacio - Roma 18.00

Tabela: Juventus 86, Roma 67(-1), Lacio 66(-1), Napoli 63, Đenova 59, Fiorentina 58(-1), Sampdorija 54(-1) ... Kaljari 28(-1), Ćezena 24(-1), Parma 24(-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vazdusna Opasnost

    23. maj 2015 | 23:41

    Bravo momci svaka Čast . Juventus ponovo najjači klub u Evropi Čeka se tripl kruna. Samo naprijed bianconerri

  • Juventino

    24. maj 2015 | 03:08

    Tripleta se ceka⭐⭐⭐⭐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA