Srpska kajakašica osvojila srebrnu medalju na Svetskom Kupu! FOTO)

Posle bronzane medalje na 1000 metara u kajaku jednosedu, Kristina Bedeč okitila se srebrom u maratonu na 5000 metara * Pre nje bronaznu medalju osvojio je i četverac

  • 2

Srpski kajakaši učešće na Svetskom kupu u Duisburgu završili su sa osvojene četiri medalje.

Posle zlata za dvojac Marko Novaković i Nebojša Grujić, kao i bronze četverca (Nebojša Grujić, Marko Novaković, Stefan Vekić i Marko Dragosavljević), još dve medalje za Srbiju donela je Kristina Bedeč.

Posle bronzane medalje u jednosedu na 1000 metara, Kristina Bedeč je u trci jednoseda na 5000 metara u dramatičnoj završnici osvojila srebrnu medalju u vremenu 21:50.330, što je bilo samo 76 stotinki sporije od pobednice, Lani Belčer iz Velike Britanije.

Bronzanu medalju osvojila je, takođe, Britanka Luiza Soers (21:50.409), koja je u poslednjih 50 metara pokušala da se domogne drugog mesta.

Medalja u maratonu, Kristini Bedeč je druga na ovogodišnjem Svetskom kupu u Duisburgu pošto je prethodno osvojila i bronzu u jednosedu na 1000 metara.

Foto: kss.org.rs Foto: kss.org.rs

Sa srebrom Kristine Bedeč, srpski takmičari su u Duisburgu osvojili po jednu zlatnu i srebrnu i dve bronzane medalje. Zlatnu medalju osvojio je dvosed na 200 metara Nebojša Grujić/Novaković. Oni su sa Markom Dragosavljevićem i Stefanom Vekićem osvojili i bronzu u četverosedu na 200 metara, dok je Kristina Bedeč osvojila srebro u maratonu i bronzu na 1000 metara.

Za srpske reprezentativce sledi povratak u Srbiju gde će se pripremati do odlaska na u glavni grad Azerbejdžana na prve Evropske igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA