MOGU LI KONAČNO DO ZLATA? Odbojkaši otputovali u Brazil na start Svetske lige!

Četiri puta igrali su odbojkaši Srbije u finalu Svetske lige i nisu uspeli da se domognu zlata * Sada počinju novo takmičenje sa novim selektorom i možda je ovo prilika za istoriju

  • 2

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Brazil na mečeve Svetske lige, koji se igraju 29. i 30. maja. Reprezentacija Srbije nastupiće 18. put u Svetskoj ligi, a do sada je osvojila cetiri srebra (2003, 2005, 2008. i 2009.) i tri bronze (2002, 2004. i 2010.).

Selektor Nikola Grbić saopštio je sastav tima koji putuje u Belo Horizonte.

Na spisku su:

Tehničari: Nikola Jovović (Monca, Italija), Aleksa Brđović (Belhatov, Poljska).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđai, Italija) i Saša Starović (Latina Italija)

Libero: Nikola Rosić (Tomis Konstanca, Rumunija), Neven Majstorović (Partizan)

Blokeri: Dragan Stanković (Lube, Italija), Marko Podraščanin (Lube, Italija), Srećko Lisinac (Belhatov, Poljska) Aleksandar Okolić (Crvena zvezda)

Primači: Uroš Kovačević (Modena, Italija), Marko Ivović (Aseko, Poljska), Konstantin Cupković (Bidgošć, Poljska) i Milan Katić (Vojvodina NS Seme, Novi Sad).

Grbić je naglasio da će se Čupković i Milan Katić, posle utakmica u Brazilu, priključiti selekciji koja se priprema za Evropske igre u Bakuu, dok će se seniorima u Italiji, za drugi vikend Svetske lige priključiti Nikola Kovačević i Nemanja Petrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    27. maj 2015 | 10:11

    Srecno momciii!

  • Mozda

    27. maj 2015 | 16:39

    Do zlata ne mogu, ali nam se sigurno smesi uspesan odbojkaski period i povratak na stare staze. Srecno momcima i selektoru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA