Zvezda objavila sporna dokumenta zbog kojih je u sukobu sa ABA ligom!

Crveno-beli pružili javnosti na ovid svu potrebnu dokumentaciju koja se tiče navodne promene upravljačkih i vlasničkih prava nad ABA ligom

  • 15

Pismo koje je prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović uputio Romanu Liscu i rukovodiocima ABA lige izazvalo je veliku pažnju košarkaške javnosti i medija, što je nedugo zatim navelo crveno-bele da prezentuju dokumenta koja se tiču promene vlasničkih i upravljačkih prava nad ABA ligom.

Kako se na sajtu crveno-belih navodi, KK Crvena zvezda posluje transparentno, a u cilju potpune obaveštenosti javnosti objavljena su dokumenta koja se tiču navodne promene upravljačkih i vlasničkih prava nad ABA ligom, a koje je KK Crvena zvezda primila i poslala u prethodnih nekoliko dana.

Među dokumentima koje javnosti ovim putem dostavljamo na uvid su:

1. Dopunjena radna verzija predloga „NOVOG DRUŠTVENOG UGOVORA“ (18. maj 2015. godine)

2. Dopis KK Crvena zvezda koji u prilogu sadrži primedbe KK Crvena zvezda na dopunjenu radnu verziju“NOVOG DRUŠTVENOG UGOVORA“ (19. maj 2015. godine)

3. Saopštenje sa sastanka klubova u Ljubljani održanog 20. maja 2015. godine (20. maj 2015. godine)

4. Zaključke sa sastanka klubova održanog u Ljubljani 20. maja 2015. (21 maj 2015. godine)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Takođe, na uvid dostavljamo i sledeća dokumenta koja nisu usko povezana sa prethodnim materijalima, ali i te kako imaju veze sa celim slučajem:

5. Upis preduzeća ABA – Sidro d.o.o. u slovenačkom poslovnom registru (AJPES) što odgovara našem APR-u (na današnji dan poslednja promena je iz 2006. godine)

6. Izgled vlasničke strukture preduzeća ECA Evrolige iz koje se vidi da u vlasništvu nema fizičkih lica

U Zvezdi posebno naglašavaju da cilj KK Crvena zvezda nije da ratuje sa bilo kim, već samo žele da imaju konstruktivan pristup kako bi ABA liga bila dobro organizovano, transparentno i moderno takmičenje koje treba da bude priznato od strane nacionalnih saveza država bivše Jugoslavije, Evrolige i FIBA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poštovalac

    27. maj 2015 | 20:51

    Ne znam više koji smo mi klub. Memorandum na kome su ime, adresa, matični broj i pib KK Crvena Zvezda koji se ne takmiči a pečat KK Crvena Zvezda Beograd koji igra ABA ligu.

  • Nepostovalac

    28. maj 2015 | 09:32

    Nema veze, mi Zvezdasi znamo. Tebi svako dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA