Ponašaju se kao Zvezda: Klub u nikad većoj krizi, a nudi najbolji posao u Hrvatskoj!

Nekada najveći rivali bivše Jugoslavije dele gotovo identičnu sudbinu zbog katastrofalnog finansijskog stanja *Na ogromne dugove je uticalo i loše rukovodstvo oba kluba, koje se razbacivalo novcem i povećavalo dugovanja

  • 2

Sezona je za Hajduk iz Splita bila razočaravajuća. ''Bili'' su 10 godina bez titule, a izgubili su i drugo mesto od Rijeke, koja je na tabeli napravila ubedljivu bodovnu zalihu u odnosu na klub iz Splita.

Hajduk već posle prve sezone može da uruči otkaz treneru Hariju Vukasu, ali će morati da mu isplati ugovor i za drugu godinu.

U klubu podno Marjana razmatraju se tri opcije - strani trener, Hrvat sa inostranim iskustvom ili trener iz hrvatske lige. Vukas je potrošen, ali će ostati u klubu, verovatno u nekoj sporednoj ulozi, pošto ima ugovor još godinu dana, ili kao pomoćnik budućeg trenera, navode mediji u Hrvatskoj.

Novinari u susedstvu navode da je Peter Pakult, 56-godišnji Austrijanac prvi izbor, i poslata mu je ponuda od 10.000 evra mesečno, ukupno 120.000 evra godišnje. Ugovor bi bio potpisan na dve godine uz naznaku da Hajduk posle prve sezone može da mu da otkaz ali se obavezuje da će ga isplatiti i za drugu godinu.

Takođe navodi se da bi Hajduk Pakultu plaćao i stan i hranu, automobil i mobilni telefon.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ovakvo ponašanje Hajduka u Hrvatskoj veoma naliči na ono kako se godinama unazad ponašalo rukovodstvo Crvene zvezde u Srbiji. Klub sa Marakane je pre deset godina počeo da nagomilava milionski dug, a jedan od razloga je i to što su se delile visoke plate trenerima i igračima. Čak i kada bi nekim trenerima to bio prvi samostalni posao u karijeri, ugovori su bili izdašni, a plaćali su se i stanovi, službeni automobili, mobilni telefoni.

Zato i ne čudi, što ovi klubovi, koji su svojevremeno bili možda i najveći rivali bivše Jugoslavije, sada grcaju u milionskim dugovima. Čak i sada, sa višemilionskom obavezom prema poveriocima, koja visi nad klubom kao Damaklov mač, Hajduk se tako ponaša.

Poput Hajduka, i Crvena zvezda je u potrazi za trenerom. I na Marakani je nekoliko opcija u igri, a uprava je podeljena između želja da dovede stranca za trenera, nekog od domaćih trenera sa stranim iskustvom ili trenera iz domaće lige. Posle izbora trenera i finansijskih detalja ugovora, moći će više da se priča i o tome kakvu politiku vodi rukovodstvo crveno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    28. maj 2015 | 20:21

    Hahaha,da...70 miloona eura je otislo na trenere i njihove mobilne telefone! Delije veruju,ma njima mozete reci da su 2+2=5,delije ce verovati!

  • Igi pfc

    29. maj 2015 | 01:11

    Ne znam na osnovu cega je Hajduk mogao biti veci rival Zvezdi nego Partizan? Partizan je imao titula koliko svi hrvati zajedno, a i u evropskim kupovima je imao bolje rezultate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA