Zvezda umalo prokockala +16 u Železniku: Trijumf obezbeđen u poslednjih pet minuta

Radonjića može da raduje što je ponovo proradio tandem Vilijams - Marjanović, ali oscilacije ovoliko velike sigurno mu donose brigu

  • 36

Umalo od gotovog veresija. Kada je Crvena zvezde otiša na +16 sredinom treće četvrtine delovalo je da je poraz FMP-a neizbežan, a onda je umalo došlo do velikog iznenađenja. Ipak, crveno-beli su uspeli da se konsoliduju u poslednjih pet minuta i dođu do 12. trijumfa u domaćem šampionatu 91:77.

Mnogo oscilacija bilo je u timu Dejana Radonjića i njegovi izabranici moraće da ih smanje. Na brzinu su dolazili do prednosti, ali su je na brzinu i gubili. Na kraju je kapiten Luka Mitrović preuzeo odgovornost i povukao tim ka pobedi nakon što su igrači FMP-a hrabrom igrom i odličnim šutem iz daleka došli na -3 nešto manje od pet minuta pre kraja.

Radonjića može da raduje što je ponovo proradio duo Vilijams - Marjanović. Najbolji centar lige je sa 24 poena bio najefikasniji na meču, a na to je dodao i osam skokova. Amerikanac je ubacio 14 poena uz pet asistencija, a odlučujuće je bila rola Luke Mitrovića koji je meč završio sa 18 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Apić sa 19 koševa, a podršku je imao u Guduriću koji je dodao 14.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Odmah na početku su crveno-beli krenuli preko svog najboljeg igrača Bobana Marjanovića koji je u prvih nekoliko minuta bio dominantan na parketu i vrlo brzo doneo predost od 6-7 razlike svom timu.

Ipak, ubrzo je došlo do konsolidacije u ekipi MIlana Gurovića, ubrzali su igru, a stegli odbranu kroz sredinu, pa su se vratili u utakmicu ne dozvolivši gostima da naprave veću prednost. Odlično su rasporedili poene i preko sjajnog Apića u stopu pratili šampiona ABA lige.

Potpuno je bila ujednačena utakmica u prvom poluvremenu o čemu svedoče i statistički parametri, pa su tako timovi bili izjednačeni u šutu iz igre, asistencijama, a jedino što je donelo minimalnu prednost Zvezdi pred odlazak na odmor su bili skokovi u napadu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dobro je prodrmao svoje pulene tokom poluvremena u svlačionici, pa su tako sa više elana izašli na parket u drugom delu, a proradio je i tandem koji je u Evroligi terorisao protivničke odbrane Vilijams - Marjanović koji je za nekoliko minuta doneo dvocifrenu prednost crveno-belima.

Amerikanac je ubacio dve trojke i nekoliko šuteva, a njegove asistencije ka centru crveno-belih su bile nedokučive za igrače FMP-a i prednost Zvezde je rasla iz minuta u minut, pa je delovalo da je poraz tima iz Železnika izvestan.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Međutim tako nije bilo. Pogodilo su tri trojke za kratko vreme igrači FMP-a i ponovo se vratili u život, a ubrzo su usledili novi njihovi pogoci i prednost Zvezde je spala samo na +3 pet minuta pre kraja meča.

Ipak, tada su shvatili izabranici Dejana Radonjića da im niko neće pokloniti trijufm i zaigrali su mnogo ozbiljnije. Luka Mitrović je uzeo odgovornost i povukao ekipu ka pobedi koja je na kraju bila i ubedljiva.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

FMP - CRVENA ZVEZDA 77:91

FMP: Davidovac 8, Mićović 10, Apić 19, Lazarević, Dobrić 7, Peković, Gudurić 14, Simanić 3, Radovanović 2, Ostojić, Šturanović 6, Đoković 8.

Crvena zvezda: Vilijams 14, Rebić 1, Dangubić 4, Mitrović 18, Lazić 9, Blažič 3, Kalinić, Marjanović 24, Kaplanović, Tejić, Dženkins 8, Cirbes 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Modesty Blaise

    29. maj 2015 | 21:32

    I? Sta kaze legenda? Kome vise treba pobeda? I sve je regularno, naravno...

  • Kosmajac

    29. maj 2015 | 22:13

    Hahahaha,kao Zvezda-Ofk u fudbalu.... Dno dna...

  • Zeka iz jendeka

    29. maj 2015 | 21:58

    A na slici nasa legenda iz Ukrajine :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA