Nesrećni poraz Srbije od Brazila na debiju Nikole Grbića!

Srpski odbojkaši pružili odličan otpor Južnoamerikancima na startu Svetske lige

  • 1

Odbojkaška reprezentacija Srbije porazom od Brazila, ali uz osvojen bod, počela je novu sezonu u najprofitabilnijem takmičenju - Svetskoj ligi!

Na selektorskom debiju Nikole Grbića na klupi našeg nacionalnog tima, srpski tim je pružio vrlo dobru partiju protiv favorizovanih Brazilaca, ali je na kraju morao da potpiše kapitulaciju posle iscrpljujuće borbe u pet setova - 3:2 (24:26, 25:17, 25:22, 26:28, 15:11).

U grupi A, zajedno sa Srbijom i Brazilom, još su Italija i Australija, a prvi duel tih timova završen je trijumfom Azura u gostima rezultatom 3:1.

Najefikasniji u našem timu bili su Uroš Kovačević i Marko Ivović sa po 17 poena.

Srpski odbojkaši bili su u egal borbi četiri seta sa favoritom, posustali su samo u drugom periodu igre koji su glatko izgubili, ali za prikazano na startu takmičenja zaslužuju samo pohvale.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sjajnom partijom u prvom setu, koji su rešili u svoju korist, čvrstim blokom, dobrom igrom u polju i raznovrsnim napadačkim opcijama, Grbićevi učenici kao da su naterali Brazilce da zapnu iz petnih žila u nastavku, pa su ovi, nažalost, odreagovali na najbolji način i preokrenuli u setovima - 2:1.

Naš tim je posle toga pokazao mentalnu čvrstinu, što se posebno moglo videti u vrlo neizvesnom četvrtom setu u kome je Srbija dobila rat nerava i odvela meč u taj-brejk.

U petom setu našima kao da je iscurila koncentracija i energija za presudni deo meča, što su Brazilci iskoristili, bili su sigurniji i precizniji u važnim akcijama, pa su upisali prvu pobedu u Grupi A.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wilfi

    29. maj 2015 | 22:45

    Nije nesrećni, nego se uvek izglupiramo u bitnim momentima. Kad god se lomi krećemo sa tehničkim greškama u prijemu srednje jakih servisa, tehničaru pada koncentracija i diže ili prenisko ili preblizu mreži, najbolji serveri ne prave razliku, već greše. I to se dešava već par godina unazad protiv jačih ekipa, bez obzira na to koji su igrači na terenu. Dakle, problem je psihološke prirode, kvalitet i potencijal svakako imamo. Ako Nikola uspe da ih "ubedi" da su dobri, da mogu svakog da pobede, doći će i sjajni rezultati. Ako ne uspe, i dalje ćemo gubiti "za malo". Verujem u njega, samo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA