Vujošević: Partizan se ponaša časno u ovom svestu beščašća

Trener Partizana pred utakmicu sa Zvezdom ponovo govorio o teškoj materijalnoj situaciji u klubu i podršci koju najveći rival uživa pod okriljem aktuelne vlasti

  • 41
KK Crvena zvezda - KK Partizan, Duško Vujošević

Foto: Marko Todorović

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je predstojeći duel sa Crvenom zvezdom manje važan od svih prethodnih u ovoj sezoni.

 

Crno-beli dočekuju "večitog rivala" u okviru poslednjeg, 14. kola Superlige sa pobedom manje od Zvezde, koja će ispustiti prvo mesto pred plej-of samo ukoliko izgubi sa 16 i više poena razlike, a Vujošević je i ovo obraćanje medijima iskoristio da ukaže na tešku situaciju u klubu.

 

- Partizan je osvajao trofeje u svim takmičenjima u kojima je učestvovao. Prošlog leta smo ušli u veliki problem, jer su igrači otišli bez obeštećenja. Otišao je Lovernj, Vesterman, Bertans. Pavlović je otišao, pa se vratio. Tokom prvenstva na delikatnoj pozicji je otišao Gagić - počeo je izlaganje trofejni trener, a zatim dodao:

 

- Godinama upozoravam da se Partizan nalazi u ozbiljnoj situaciji i da nailazimo na nerazumevanje države. Zahvalnost dugujemo kompaniji NIS čije pare idu na servisiranje poreskog duga sa kamatom. Verujem da su mnogi očekivali da ćemo proći gore, verujem da bi svaki drugi kolektiv bio u raspadu. Partizan se ponaša časno u ovom svestu beščašća.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Dotakao se Vujošević i situacije u Zvezdi koja, prema njegovim rečima, finansijski stoji daleko bolje od Partizana.

 

- Moramo da shvatimo da igramo protiv jedne ekipe koja je dobro plaćena, sa određenim zakašnjenjima, protiv ekipe koja nije plaćena. Vidim da nekim ljudima smeta kada pričam o tome, verujem i da ljude nervira kada se nešto ponavlja, a i materijalna beda je svuda pa ne volim da stalno ističem to. Moralna odgovornost je na onima koji su nas doveli do te materijalne bede. Ne može da se gleda na ovaj duel kao da je sve normalno. U Partizanu ništa nije normalno.

 

- Mi smo u situaciji da se borimo za opstanak. Oni koji imaju plan da se stavi tačka na crno-beli svet imaju plan da jedan beogradski klub, koji nije Partizan, igra na F4 Evrolige 2017. godine u Beogradu. Možda nisu uspeli ove godine, ali će pokušati sledeće. Ne smemo da budemo izmanipulisani.

 

Trener Partizana izneo je očekivanja pred novu utakmicu protiv tima Dejana Radonjića, u koju će njegova ekipa, kako stvari stoje, ući oslabljena.

 

- Svaka utakmica između Partizana i Zvezde ne nosi slučajno epitet derbija, bez obzira na rezultatski značaj, da li je to kup, ABA liga ili prvo mesto pred plej-of. Nevezano sa tim, svaka po sebi je važna i značajna, igra se pod posebnim emocijama, pa je tako i sutrašnja iako je možda i najmanje značajna.

 

- Važnije su bile ove u ABA ligi, a teško da sada možemo da očekujemo da možemo da nadoknadimo 16 razlike. Što se tiče našega stanja, lakše su povređeni Murić i Milosavljević, a da li će oni igrati ne mogu da kažem. Nećemo rizikovati da uđu u plej-of sa hroničnom povredom - dodao je Vujošević.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    3. jun 2015 | 15:59

    Malo vam bilo decenija sto vam je vlast trpala pare i sto ste imali privilegije?Sram i stid da vas bude!

  • @Žika Živac@

    3. jun 2015 | 14:41

    Ne znam Dule,šta da ti kažem!Strašno!Stvarno bre,tolike godine je drzava trpala Partizanu pare u dzep,kupovali ste najbolje igrače,imali najbolje sponzore,vozili dzipove od po 200 soma evra,time doveli Zvezdu do bankrota jer u nju nista nije ulagano!E sad su se stvari malo obrnule,aj sad kuknjava!E pa ne moze tako čoveče!Najgora ti je kletva "imao pa nemao",koja je upravo vas zadesila!Nije ti Čović kriv sto su ti igrači otišli bez obeštećenja,nije Čović oterao tvoje sponzore,već ti sa tvojim ispadima i napadima!

  • Радован III

    3. jun 2015 | 14:25

    Opet laze! Obestecenje za Lovernja 600000 dolara a za Bogdana 1300000 eura!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA