RADMANOVIĆ: Srbija bi mogla da bude šampion Evrope!

Nekadašnji košarkaški as smatra da Saletovi momci mogu da se okite zlatnom medaljom na predstojećem EP

  • 3

Iako je pre dve godine otišao u penziju, nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije Vladimir Radmanović još nije pao u zaborav.

Jedan od košarkaških pionira, u novoj eri, koji su se otisnuli u NBA Radmanović trenutno radi kao ambasador najjače košarkaške lige u Evropi. Za španske medije govorio je o svom odlasku ''preko bare'' i karijeri, ali i o aktuelnpoj situaciji u košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

- Mislim da bi Srbija ove godine mogla da bude šampion Evrope u košarci. U prošlosti su imali mnogo uspona i padova i sada je vreme da se sve naplati. Mnoge zasluge idu na adresu Saše Đorđevića koji daje sve od sebe da reprezentacija ponovo funkcioniše kako treba - rekao je Radmanović koji je odgovorio i na pitanje da li bi bivša Juga dobila ''drim tim'':

- Ovo pitanje je pomalo metaforičko i svako ima svoje mišljenje. Ja mislim da bi Jugoslavija dobila SAD, ali moramo da shvatimo da Jugoslavija više ne postoji. Jasno je da u bivšim republikama ima dosta dobrih igrača i možda bi, uz dobar izbor, to ponovo bila reprezentacija kao ona pre 30 godina. Ali, to nikada nećemo saznati.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    8. jun 2015 | 23:55

    Lepa slika. Delija do delije

  • Senad

    9. jun 2015 | 19:37

    1. (Teodosic, Markovic), 2. (Đedović, Hezonja, Bogdanović, Dragič), 3.(Pavlović, Boj.Bogdanović, Kalinic), 4. (Teletovic, Saric, Macvan), 5. (Nurkic, Pekovic, Marjanovic)

  • Hm

    9. jun 2015 | 02:43

    I nema ko drugi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA