Srpski klubovi napuštaju ABA ligu!

Zbog sukoba FIBA i Evrolige moraće da ispašta Srbija i srpska košarka

  • 74

Srpski košarkaški klubovi moraće da napuste regionalnu ABA ligu zbog interesa reprezentacije Srbije, poručio je predsednik KSS Dragan Đilas.

Da li će Zvezda igrati Evroligu? Ovaj dopis ozbiljno brine crveno-bele

Sa druge strane ako se to desi, Crvena zvezda neće moći da igra Evroligu sledeće godine, jer je to Evroliga potvrdila još pre nekoliko dana.

Vujošević: Boriću se za ABA ligu!

- Zbog nerazumevanja od strane FIBA došli smo u situaciju da izaberemo put sa što manje negativnih konsekvenci.

- Klubovi su spremni da učine sve kako bi sprečili da košarkaška reprezentacija Srbije bude suspendovana sa Evrobasketa, a to znači samo jedno. Da istupe iz ABA lige - rekao je Đilas za Mocartsport....

On je dodao da se KSS zalaže za regionalnu ligu klubova sa prostora bivše Jugoslavije ali sa drugačijom vlasničkom i organizacionom strukturom...

U utorak posle podne u KSS bi trebalo da stigne poslednje upozorenje FIBA, nakon čega će klubovi morati da se izjasne po pitanju učešća u ABA ligi.

(Telegraf.rs/Izvor: Mocartsport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ноле

    9. jun 2015 | 15:01

    То је 'одлична' вест ! Онда се кошарка у Србији гаси ! Ко ће имати интереса да улаже у кошарку и у лигу која не доноси ништа!? Евролига је јасно ставила до знања да једино кроз такмичења у регионалној лиги клубови имају проходност у најјаче такмичењњ.Најбољи кошаркаши напустит ће првенствено Звезду и Партизан јер баш запиње Вилијамсу,Бобију,Калинићу,Мурићу,Павловићу,Мачвану да играју против Црнокосе,Константина и Тамиша.У халама ће бити сто,двеста гледалаца као на средњошколским такмичењима.А,репрезентација ће бити конкурентна још неки циклус а онда ће пасти на просек или испод њега.Јер из такве лиге нема јаке репрезентације.

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    9. jun 2015 | 14:59

    Sukob Fibe i Evrolige -možda to i nije sukob, već način da se eleminišu ex -yu košarka ,da igrači po nižim cenama igraju u evropskim klubovima, da evro liga liči na fudbalsku evro ligu .

  • Marko

    9. jun 2015 | 14:58

    Na sve je spremna ova Fiba i Uleb samo da nas unistu. Sto ne izbace ove ostale nego traze dlaku da bih mogli da nam prebacuju i uslovljavaju. Sramno i treba da napustimo sami EL

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA